Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Albanski recept za ruske i ukrajinske turiste

  Pozitivni efekti ukidanja viza za nekoliko država, kao i snižavanje PDV na turizam, započeli su sa Bjelorusijom odakle svake sedmice u Albaniju dolazi sve više turista.

  Prvi avion sa 150 turista iz Bjelorusije sleteo je u ponedeljak na aerodrom Majka Tereza u glavnom gradu Albanije, javlja agencija ATA.

  Izabrana je turistička kompanija Aler Travel da dovodi turiste sa ruskog govornog područja, i to nakon intenzivne promotivne kampanje koju je sprovelo ministarstvo turizma Albanije. Oni će do kraja septembra svake sedmice dovoditi turiste iz Bjelorusije i Ukrajine.

  Samo iz Ukrajine se očekuje 8.000 turista ove godine, a kako navodi agencija, izazov za Albaniju je da ponudi kvalitetnu uslugu.

  Snižavanje PDV na turizam sa 20 na šest posto trebalo bi, kako se očekuje, dovesti do buma u toj industriji te investicija za proširenje smeštajnih kapaciteta i poboljšanja usluga. Cilj nije samo povećati broj dolazaka nego i poboljšati kvalitet usluga i produžiti boravak turista.

  Albanske vlasti su pripremile i letke sa informacijama na ruskom jeziku. To tržište je veliki potencijal ne samo za Albaniju, nego za celi Balkan. Bjelorusija sa 9,5 miliona stanovnika će značajno povećati broj turista ove godine u Albaniji.

  Izvor: Capital

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE