ALARMANTNO u Batajnici: Kovid bolnica se PUNI BRŽE nego ikad

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ALARMANTNO u Batajnici: Kovid bolnica se PUNI BRŽE nego ikad

  U najvećoj kovid-bolnici u zemlji, u Batajnici, iz dana u dan se povećava broj pacijenata. Batajnica je 1. avgusta imala 32 pacijenta, a danas 268. Dva bloka puna su pacijenata.

  Dr Jelena Veličković, pomoćnica direktora kovid-bolnice u Batajnici navodi za RTS da je situacija alarmantna jer tako brzo popunjavanje kapaciteta u bolnici do sada nisu imali prilike da vide.

  Dr Jelena Veličković je gostujući u Dnevniku 2 navela da je situacija alarmantna da se u bolnici nalazi nekoliko porodica – roditelji i deca koji se leče od pneumonije.

  “Situacija u kovid bolnici u Batajnici je alarmantna jer ovakvu brzinu popunjavanja bolnice i ovoliko veliki porast broja prijema u bolnicu nismo očekivali ili nismo imali prilike do sad da vidimo. U toku jučerašnjeg dana primljeno je 40 pacijenata, a kako stvari stoje, taj će broj danas biti nadmašen”, navodi Veličkovićeva.

  U odnosu na 1. avgust, kada je u kovid bolnici u Batajnici bilo 32 pacijenta, trenutno ih ima 268, i planira se otvaranje i C bloka bolnice.

  “U ovom talasu ima više mlađih pacijenata, koji su u 90 odsto slučajeva nevakcinisani i bez pratećih bolesti. Nažalost i mladi pacijenti i oni sa pratećim i bez pratećih bolesti nekada imaju tako tešku kliničku sliku sa smrtnim ishodom, danas je preminula pacijentkinja od 26 godina koja je lečena u jedinici intenzivnog lečenja“, rekla je dr Veličković.

  Dodaje da na bolničkom lečenju ima i vakcinisanih pacijenata koji su se veoma davno vakcinisali, i kako kaže, obično su starije životne dobi.

  Objašnjava da pacijenti najčešće kao mesta zaražavanja koronavirusom navode slavlja i različite skupove, kao i letovanje.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: RTS

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE