Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Ako Vučić zaista ode“: Šormaz najavio kandidaturu za predsednika SNS

  Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz izjavio je da će se kandidovati za predsednika te stranke ukoliko se Aleksandar Vučić, kako je rekao, zaista povuče s mesta predsednika SNS.

  Šormaz je u intervjuu agenciji Beta kazao da SNS nije menjala program, ali da je poslednjih godina promenila politiku.

  „Kada sam se 2010. godine učlanio u SNS, u vrhu stranke mi je rečeno da će glavni cilj biti članstvo u Evropskoj uniji i rešavanje kosovskog pitanja. Danas, posle više od deset godina na vlasti, evrointegracije su potpuno zaustavljenje, a kosovsko pitanje nije rešeno. U Srbiji ne funkcioniše pravna država, a ugrožena je i sloboda medija“, rekao je Šormaz.

  Na pitanje da li se na predstojećoj vanrednoj Skupštini SNS, zakazanoj za 27. maj, mogu očekivati značajnije kadrovske promene, Šormaz je kazao da su promene najavljene, ali da ne zna da li će se i dogoditi. „Ako je predsednik Vučić stvarno odlučio da se povuče s mesta predsednika, ja razmišljam da se kandidujem za predsednika stranke“, istakao je on.

  Upitan kakve bi promene trebalo da donese novo rukovodstvo, Šormaz je rekao da je neophodno da se promene ponašanje i stavovi pojedinih visokih funkcionera.

  „Velike promene su potrebne u SNS. Naš proklamovani cilj je članstvo u EU, i u skladu s tim ciljem trebalo bi da se usklade stavovi i ponašanje svih funkcionera SNS. Morali bi da se usaglasimo s politikom EU, kako bi što pre, u interesu naših građana, Srbija postala članica EU“, naglasio je funkcioner SNS.

  Na pitanje kakav je predsednik potreban SNS, Šormaz je kazao da bi to trebalo da bude osoba koja je apsolutno opredeljena za mesto Srbije u evroatlantskoj zajednici.

  Nijedna afera sa sudskim epilogom

  Upitan da li očekuje da će se vrh SNS osloboditi funkcionera čija se imena vezuju za mnogobrojne kriminalne afere, Šormaz je kazao da nema saznanja o kriminalu stranačkih kolega.

  „Nijedna afera još nije dobila sudski epilog i zato nikoga ne mogu da smatram kriminalcem. Ne znam ko je kriv za npr. ‘aferu prisluškivanje’, jer niko nije osuđen. Ta kancelarija, iz koje je predsednik Vučić prisluškivan, radi i dan danas. Nikada nisam rekao da je Dragan Đilas ukrao 619 miliona evra, zato što o tome ne postoji sudska presuda. Dakle, problem je što nemamo sudske presude, i to govori da u Srbiji ne funkcioniše pravna država“, naglasio je funkcioner SNS.

  Dodao je da je u izveštajima EU najveća primedba to što u Srbiji nema pravne države. „Evropskoj uniji je prioritet pravna država u Srbiji, a ne uvođenje sankcija Rusiji ili sporazum s Prištinom“, zaključio je Šormaz.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE