Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ako u CG dobijete račun bez QR koda, NE MORATE da platite

  QR kod na računu je u Crnoj Gori neophodna potvrda da je porez plaćen. Bez njega niste u obavezi da platite izdati račun, rekao je crnogorski ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

  Iz Ministarstvo finansija i socijalnog staranja Crne Gore saopšteno je da pojačano rade na kampanji za podizanje svesti o važnosti izdavanja fiskalizovanih računa sa QR kodom, prenosi RTCG.

  „Na vrhuncu smo veoma uspešne turističke sezone u Crnoj Gori. Turizam je jedan od najvećih izvora prihoda naše države. Ove godine ti prihodi su nam još bitniji za oporavak posle katastrofalne 2020. godine. Ugostitelji i preduzetnici koji su fiskalizovani kada naplate račun, oni plaćaju porez – od kog mi kao Vlada imamo više novca za ulaganje u puteve, zdravstvo, obrazovanje i socijalno staranje. Neprijavljivanjem poreza oni kradu od vas, građana, i štete svima. QR kod na računu je neophodna potvrda da je porez plaćen. Bez njega vi niste u obavezi da platite izdati račun“, istakao je ministar Spajić u izjavi povodom početka kampanje.

  Širom Crne Gore postavljen je reklamni materijal, a pripadnici Uprave policije turistima koji ulaze u Crnu Goru dele letke kojim ih informišu da usluge i proizvode za koje nisu dobili fiskalizovani račun nisu u obavezi da plate.

  Iz ministarstva navode da je cilj kampanje je podizanje svesti građana i turista o važnosti elektronske fiskalizacije/izdavanja računa i urednog prijavljivanja poreza, ali i davanje podstreka da svaku uočenu nepravilnost prijave. Nepravilnosti i neizdavanje fiskalizovanih računa se mogu prijaviti Upravi prihoda i carina na 19707, kao i putem web portala budiodgovoran.me.

  Izvor: RTCG

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE