Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ako Tramp ovo uradi, NA HILJADE Nemaca će ostati bez posla

  Ukoliko Donald Tramp ostvari pretnje i povuče američku vojsku iz Nemačke, samo u jednom gradiću bi 3.000 ljudi ostalo bez posla.

  U reonu gradića Grafenver se nalazi jedno od najvećih uporišta američke vojske u Evropi, gde je stacionirano više od 10.000 američkih vojnika.

  Američka vojna baza je i najveći poslodavac u regiji i zapošljava preko 3.000 nemačkih civila.

  Međutim, predsednik SAD smatra da Nemačka uplaćuje premalo u zajednički budžet NATO, te upozorava da će zbog toga povući jedinice iz Nemačke i premestiti ih u Poljsku.

  Međutim, kako piše Dojče vele, uprkos pretnjama da će povući deo trupa iz Nemačke, Amerikanci u ovoj zemlji i dalje imaju najveće vojne baze u Evropi, a za te baze nemački poreski obveznici daju ogroman novac.

  Nemačka je u proteklih sedam godina izdvojila 243 miliona evra za podršku američkim vojnim bazama u svojoj zemlji.

  Međutim, to nije sve – još 480 miliona evra je otišlo na građevinske projekte povezane sa planovima NATO, ali taj novac se takođe gotovo isključivo ticao američkih baza, prenela je novinska agencija dpa.

  Nemačka je od Drugog svetskog rata evropska zemlja sa najviše američkih vojnika i to traje do danas. Trenutno je u zemlji smešteno 35.000 američkih vojnika kao i 17.000 civilnih radnika. Oko 12.000 nemačkih državljana takođe radi na poslovima povezanim sa američkom vojskom.

  Nedavno je Vašington zapretio povlačenjem dela trupa iz Nemačke zbog sukoba sa zvaničnim Berlinom oko davanja za odbranu.

  Amerika godinama, a posebno od dolaska Donalda Trampa u Belu kuću, upozorava Nemačku da bi trebalo da daje dva odsto bruto-domaćeg proizvoda za potrebe odbrane, kako je definisano u ciljevima NATO.

  Izvor: Index, DW

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE