Ako pitate Trivana, nismo najgori

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ako pitate Trivana, nismo najgori

  Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže da stanje reka u Srbiji nije najgore u regionu, ali će se njegovo ministarstvo ponašati kao da jeste, pa će prioritet biti izgradnja kapaciteta za preradu otpadnih voda, za šta bi u narednom periodu trebalo da bude uloženo pet milijardi evra.

  Trivan je u razgovoru s predstavnicima Mreže Evropske unije za sprovođenje i primenu prava životne sredine (IMPEL) rekao da je inspekcija jedan od najvažnijih alata u oblasti zaštite životne sredine, ali da inspekcija u njegovom ministarstvu ima malo kapaciteta.

  “Nemamo dovoljan broj inspektora u ministarstvu. Imamo mogućnost da zaposlimo 180 ljudi, ali njihovo zaposlenje zavisi od situacije u budžetu. Slobodna mesta u ministarstvu ćemo najpre popunjavati inspektorima”, rekao je Trivan.

  Predsedavajući Odbora IMPEL Kris Dijkens kazao je novinarima da je ovaj sastanak prvi od kako ta organizacija pravi plan sa Srbijom i da je saznao za probleme malih kapaciteta i broja zaposlenih u Ministarstvu zaštite životne sredine Srbije.

  On je objasnio da je najveći problem u Evropi u oblasti životne sredine u nepoštovanju zakona, a šteta zbog tog nepoštovanja godišnje iznosi do 50 milijardi evra.

  IMPEL je mreža u okviru Evropske unije osnovana 1992. godine koja obuhvata 36 zemalja članica i 53 organizacije. Misija organizacije je da podrži primenu svih zakona u EU, a cilj podrška i usmeravanje na polju inspekcije i davanja dozvola. Srbija je njena članica od 2016. godine.

  Izvor: Novosti

  Foto: A.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE