Ako je verovati ministru, radnici u Boru mogu mirno da spavaju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ako je verovati ministru, radnici u Boru mogu mirno da spavaju

  Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da iz Rudarsko-topioničarkog basena (RTB) “Bor” nakon što ga je preuzela kineska firma Zijin neće biti otpuštanja radnika.

  Antić je za TV Prva na pitanje da li je 5.000 trenutno zaposlenih u RTB Bor previše i da li očekuje otpuštanja, rekao da smatra da je taj broj realan.

  “Ovaj broj zaposlenih je realan ako se uzmu u obzir najavljene investicije i otvaranje novih rudnika, a predstavlja i obavezu stranog partnera. U ugovoru stoji da je kazna za svakog ispod 5.000 zaposlenih radnika (Zijin) u obavezi da u budžet Srbije uplati dve bruto zarade”, objasnio je Antić.

  On je rekao i da najavljenu dokapitalizaciju Zijina očekuju odmah po zaključenju ugovora, a da nakon njihovog preuzimanja većinskog paketa očekuju realizaciju obavezujućih investicija.

  “U sledećih šest godina (kineska kompanija) će investirati 1,26 milijardi evra, što će učiniti da RTB postane profitabilana kompanija… Očekujem da će Srbija imati 37 odsto tih uvećanih profita u svom budžetu”, rekao je Antić.

  Kinesku kompaniju Zijin Vlada Srbije izabrala je za strateškog partnera u RTB Bor.

  Ta kompanija je ponudila kupovinu udela od 63 odsto u RTB-u, biznis plan u vrednosti 1,26 milijardi dolara, obaveznu investiciju od 350 miliona dolara, izmirenje duga RTB-a od 200 miliona dolara i očuvanje 5.000 radnih mesta.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Komentari

  • "rtb bor"

   Radnici RTB Bor koliko veruju ministru Antiću i čelniku RTB Bor Spaskovskom, neće se naspavati. Još manje će spavati ako nije država tj. ΛV uključio u ugovoru o strateškom partnerstvu zlatnu akciju, kako bi se država zaštitila i obezbedila učešće u donošenju važnih odluka. Nakon silnih klečanja i puzanja pred kinezima to verujem neće zaboraviti, a još koliko voli Srbiju, to nesme da mu se desi ni u snu?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE