Ako banjalučki AERODROM ne sredi pistu biće ZATVOREN

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ako banjalučki AERODROM ne sredi pistu biće ZATVOREN

  Aerodromu Banja Luka preti zatvaranje ako ne koriguje nepravilnosti koje je uočila Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA).

  Jedinom aerodromu u Republici Srpskoj, u Mahovljanima kod Laktašta, preti zatvaranje ukoliko hitno ne uloži značajna sredstva i između ostalog ne popravi poletno-sletnu stazu.

  Kako piše Capital.ba, preduzeću Aerodromi Republike Srpske koje gazduje aerodromom, mogla bi biti oduzeta potvrda za javnu upotrebu ako ne koriguje nepravilnosti koje je utvrdila Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA).

  BHDCA u izveštaju o sprovedenom stručnom nadzoru aerodromskog operatora Aerodromi RS od 4. decembra ističu niz nepravilnosti koje dovode do nefunkcionalnog sistema rada ovog preduzeća.

  Rok za korigovanje uočenih nepravilnosti je 8. septembra 2020. godine, a ukoliko ne dođe do poboljšanja uslova, letovi sa banjalučkog aerodroma biće ograničeni ili čak potpuno zabranjeni.

  Jedna od glavnih stavki koje je potrebno korigovati jeste osnovna staza koja nije u skladu sa propisima. Privremeno izuzeće za ovu stazu, koje je davno dobijeno, isteklo je još 2016. godine, te od tada radi suprotno propisima.

  Osim piste, navedeno je još niz mera koje je potrebno preduzeti, među kojima je i korigovanje aerodromskog priručnika, nefunkcionalnost WAG rasvete, zamena dotrajalog sanitetskog vozila, poboljšanje vatrogasne službe…

  Za ispravljanje svih nedostataka procenjeno je da će biti potrebno tri miliona konvertibilnih maraka.

  Izvor: Capital

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE