Akademik Kostić nam je dao pravu dijagnozu i baš nismo u dobrom stanju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Akademik Kostić nam je dao pravu dijagnozu i baš nismo u dobrom stanju

  Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić izrazio je bojazan da će se netrpeljivost i agresija unutar srpskog društva pretvoriti u “neku formu međusobnog obračuna “ako se ubrzo ne uspostavi “ventil” društvene komunikacije.

  On je za Večernje novosti kazao da je društvo postalo “imobilno, bez mnogo ideja, s mnogo agresivnosti između pojedinaca i različitih grupa”.

  “Papenov lonac, bez ventila. Imate pravo da kažete šta mislite, ali ako se to ne poklapa sa mojim gipsanim modelima ‘patriotske korektnosti’, nema sumnje da ste izdajica, plaćenik, nacionalistički nastrojeni zločinac, najverovatnije špijun i klerofašista”, ocenio je Kostić i dodao da mu se čini da su ljudi počeli polako da prihvataju da im je samo daleka prošlost slavna, a da o budućnosti “malo razmišljamo”.

   

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Beta/Miloš Miškov

  What's your reaction?

  Komentari

  • Modesty Blaise

   Cenjeni akademik bi mogao da objasni zašto taj "ventil" ne primenjuje prvo u svojoj organizaciji. Na primer, tako što će u članstvo primati ljude koji to svojim ugledom zaslužuju (Stojković, recimo), a ne podobne.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE