Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  AIGO postaje komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu

  Direktor Kancelarije za IT i eUpravu, dr Mihailo Jovanović i predsednik kompanije AIGO, Dragan Popović potpisalu su Ugovor o smeštanju opreme, kojim ova IT kompanija postaje treći  komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu.

  Cilj izgradnje ovog data centra je unapređenje sistema elektronskog poslovanja, korišćenje najsavremenijih IKT kapaciteta u pružanju usluga korisnicima, smanjenje rizika od gubitka podataka koji su od velike važnosti, kao i razvoj i podrška naporima u razvoju digitalne transformacije u Srbiji.

  „Kontinuitet procesa, pouzdanost i bezbednost podataka, aplikacija i servisa zavise od IT infrastrukture koja ih podržava. Zbog toga je izbor optimalnog data centra više od investicije u tehnologiju. To je projekat koji direktno utiče na budućnost i sigurnost poslovanja svake kompanije “, izjavio je Dragan Popović.

  Usled sve kompleksnijih zahteva naših koriniska, kojima pružamo usluge od vitalnog značaja za njihovo poslovanje, i kojima je potreban “high availability” na ovaj način obezbeđujemo još bolja i kvalitetnija IT rešenja koja omogućavaju stabilno poslovanje i sigurno funkcionisanje svih servisa u 99.999999% vremena. Takodje, na ovaj način obezbedjujemo disaster recovery lokaciju koja pruža dodatnu sigurnost u gorenavedeno, i to u najsavremenijem datacentru u našoj drzavi, koji je maksimalno i fizički i tehnički obezbeđen, uz potpunu redudansu konektivnosti i napajanja.

  U Državnom data centru u Kragujevcu biće smeštena i prva državna platforma za veštačku inteligenciju koja će biti na raspolaganju državi, lokalnoj samoupravi, ali i univerzitetima, naučno-tehnološkim parkovima i startapima. To znači da će pored IKT infrastrukture imati i AI infrastrukturu za razvoj našeg digitalnog društva.

  Potpisivanjem ovog Ugovora za izgradnju sekundarnog Državnog data centra, kompanija AIGO postavlja temelje za budućnost danas. Na taj način daje i primer ostalim kompanijama da uzmu učešće i osiguraju svoje poslovanje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: AIGO

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE