Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  agent luksuznih nekretnina

  Uhapšen lažni agent luksuznih nekretnina u BG-u, šteta veća od MILION EUR

  Jedno lice uhapšeno je zbog sumnje da je pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.100.000 evra predstavljajući se kao agent luksuznih nekretnina.

  D. B. se sumnjiči da je najpre sačinio lažna punomoćja, tako što je iskoristio ličnu kartu vlasnice nekretnine, koja mu je poverovala da se on bavi prometom luksuznih kuća u Beogradu, nakon čega je doveo u zabludu eminentnu firmu sa sedištem u Beogradu, tačnije ovlašćena lica i punomoćnike te firme da je on ovlašćeni punomoćnik vlasnika nekretnine, da bi potom nakon zaključenja kupoprodajnog ugovora na ime kapare i kupoprodajne cene, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.100.000 evra, piše RTS.

  U saradnji sa policijom, Tužilaštvo i dalje proverava, da li je još neko bio umešan u izvršenje ove, kako se navodi, najveće prevare unazad nekoliko decenija od strane fizičkog lica.

  Ukoliko se dokaže da je imao pomoć u izvršenju dela još nekih lica, oni će biti obuhvaćeni dopunom krivične prijave.

  U saradnji sa UKP II  odeljenjem, PU za grad Beograd, po nalogu zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva određeno je zadržavenje osumnjičenom D. B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevare iz člana 208 stav 4 KZ .

  Osumnjičeni D. B. će biti saslušan sutra nakon čega će se odlučiti o predlogu za pritvor, a potom sprovesti istraga ispitivanjem oštećenih i svedoka, zatim veštačenjem potpisa, kao i finansijska istraga.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE