Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Aerodrom Nikola Tesla godinu završava nagradama

  AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd po prvi put je dobitnik prestižne jubilarne nagrade za višedecenijsko uspešno poslovanje koju dodeljuje Privredna komora Srbije. Na svečanoj dodeli nagrada i plaketa, koja je upriličena danas na sednici Skupštine Privredne komore Srbije ,v.d. generalnog direktora Aerodroma Nikola Tesla Saši Vlaisavljeviću nagradu uručio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

  “Ponosan sam što sam danas sa vama i što godinu jubileja i rekorda Aerodrom Nikola Tesla završava nagradom. Pre nekoliko dana, beogradski aerodrom uslužio je svog 5-milionitog putnika, prvi put u 55 godina dugoj istoriji. Pre samo četiri godine, kapacitet Aerodroma Nikola Tesla bio je manji nego što je broj putnika u ovoj 2017. godini. U odnosu na prethodne četiri godine broj putnika povećali smo 51 odsto, ojačali smo kargo mrežu, pa je promet robe i pošte 217 odsto veći nego 2013. godine. Takođe, te 2013. godine dobit je bila svega 125.000 evra, a ove godine očekujemo da bude između 28 i 29 miliona evra, odnosno preko 200 puta je veća. Prihod od 10 milijardi dinara koliko ćemo ove godine ostvariti, veći je 45 odsto, a vrednost akcija na berzi četiri puta je veća nego pre četiri godine. Iz sopstvenih sredstava, od 2014. do danas investirali smo oko 6 milijardi dinara u u proširenje kapaciteta, infrastrukturu, tehnologiju i opremu. Jubilarna nagrada dodatno je učvrstila reputaciju AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd kao ugledne kompanije, a Privredna komora Srbije još jednom je dokazala da zna da prepozna, u prvi plan istakne i zasluženo nagradi najuspešnije kompanije.” – istakao je Vlaisavljević.

  Pored AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd, jubilarnu nagradu dobili su i Beogradski Sajam, Zdravlje AD Leskovac, Koncern Bambi AD Požarevac i drugi.

   

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE