
TASTY TALKS & Grill & Chill: Od „dry age” vitrine do tanjira
Grill & Chill Steakhouse nudi iskustvo koje je podjednako fokusirano na kvalitet mesa i na sam proces njegove pripreme, poručuje Vidoje Stančić, šef kuhinje tog restorana na Tasty Talks događaju. Otvorena kuhinja omogućava gostima da prate svaki korak, od odabira komada iz vitrine i „dry age” komore do pečenja u Josper peći na španskom ćumuru. Fokus je na mesu iz uvoza, pre svega iz Japana, Argentine, Urugvaja i SAD, uz jasnu ideju da se gostima približi ne samo krajnji ukus već i razumevanje porekla, strukture i načina obrade mesa.
„Grill’n’Chill je premijum stejkhaus otvorenog tipa. Sam koncept lokala, kako smo mi zamislili, jeste stalna interakcija između gosta i kuvara. Zato je kuhinja potpuno otvorena. Pozivamo ljude da dođu i da uživaju kod nas u samom konceptu, gledajući sâm način pripreme hrane”, kaže naš sagovornik.
Jedan od ciljeva bio je da se kvalitetno uvozno meso približi domaćem tržištu. „U ponudi imamo meso iz Japana, Urugvaja, Argentine i Amerike. Gosti mogu da prate svaki segment pripreme – od salata i sosova do samog pečenja mesa”, dodaje on i naglašava da pečenje mesa u Josper peći na ćumuru uvezenom iz Španije dovodi do stvaranja najkvalitetnijeg krajnjeg proizvoda.

Vidoje Stančić, Grill and Chill, Foto: Stefan Jovanović
„Privukao nas je sam koncept Hangar Food Marketa – mnogo različitih kuhinja na jednom mestu. Želeli smo da ponudimo nešto drugačije i jedinstveno. Na domaćem tržištu praktično nema ovakvog pristupa – gde je kuhinja potpuno otvorena i gde se interakcija s gostima podrazumeva. Upravo to smo želeli da približimo”, dodaje.
Kada je reč o tome šta Hangar Food Market donosi kulinarskoj sceni Beograda, naš sagovornik ističe da je reč o konceptu koji je već na samom početku pokazao snažan potencijal.
„Prezadovoljni smo odzivom od samog početka, načinom na koji je sve krenulo. Sam koncept je, kao i mi, otvoren – ljudi mogu da uživaju u načinu pripreme hrane”, zaključuje za BIZLife. ■
Izvor: BIZLife Magazin
Foto: Stefan Jovanović






