Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kalemegdan

    Iz kojih zemalja nam dolazi NAJVIŠE TURISTA? Region i Rusija prednjače

    Koliko su strani turisti zainteresovani za dolazak u Srbiju?

    Broj dolazaka turista u Srbiju veći je za 42,6 odsto u junu, a broj noćenja za 24 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

    Kako se navodi na sajtu Republičkog zavoda za statistiku (RZS), broj noćenja domaćih turista je za 11,5 odsto veći u odnosu na prošlu godinu, a broj noćenja stranih turista veći je za 48,3 odsto.

    Iz kojih zemalja turisti najviše dolaze u Srbiju?

    U Srbiju su u junu, kada se radi o stranim turistima, najviše dolazili ljudi iz regiona, prvenstveno BiH, Hrvatske, kao i iz Turske, Nemačke, Rusije, vidi se iz podataka Republičkog zavoda za statistiku.

    U junu je ukupno bilo 355.908 dolazaka u Srbiju i ostvareno je više od milion noćenja.

    Prema podacima Sekretarijata za upravu / sektor statistike Grada Beograda za maj, više od 100.000 turista je posetilo Beograd ostvarivši gotovo 300.000 noćenja, od čega su 244.246 noćenja ostvarili strani gosti.

    Od početka godine, ukupno 366.440 turista je posetilo srpsku prestonicu što je za 128% više u odnosu na isti period prošle godine.

    TOB: U maju više od miliona noćenja

    Od tog broja, u strukturi gostiju, 290.064 su strani gosti.

    Ukupan broj ostvarenih noćenja u Beogradu od januara do kraja maja je premašio milion od čega su 846.957 ostvarili gosti iz inostranstva.

    Najbrojniji turisti u našem gradu od početka godine su iz Rusije, BiH, Turske, Hrvatske, Severne Makedonije, zatim Crne Gore, Nemačke, Slovenije, Grčke  i Indije, navodi  se u podacima Turističke organizacije Beograda.

    „U prvih pet meseci ove godine Beograd je ostvario veći broj noćenja nego u čitavoj 2020. godini, a dostigao je i skoro 80% u odnosu na rekordnu 2019. godinu. To znači da se, proporcionalno svojoj veličini i broju stanovnika, Beograd možda najbrže oporavlja u turizmu od svih evopskih gradova sa sličnim turističkim proizvodom“, zaključio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE