Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Proizvođači brašna mogu do petka da se prijave za novčanu pomoć

    Proizvođači brašna mogu do petka, 24. juna, da se prijave za dobijanje novčane podrške od države na osnovu poziva koji je raspisala Uprava za agrarna plaćanja pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

    Poziv je raspisan u skladu sa Uredbom o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima brašna, a pravo na ovu pomoć, navodi se na sajtu Uprave, imaju proizvođači brašna koji su isporučivali brašno u pakovanjima do pet kilograma tipa T-400 glatko i T-500, u skladu sa uredbom kojom se uređuje ograničenje cena osnovnih životnih namirnica u Srbiji.

    Koliko će novca biti isplaćeno?

    Koliko će se novca na ime pomoći isplaćivati proizvođačima pojedinačno, zavisiće od broja onih koji se prijave i količine brašna koju su isporučili, a za ovu namenu je ukupno izdvojeno 160 miliona dinara.

    Inače, direktor poslovnog uduženja mlinara “Žitounija” Zdravko Šajatović izjavio je da će država mlinarima isplatiti dug od 160 miliona dinara za dva meseca na ime razlike u ceni između tržišnih i zamrznutih cena za brašno T-400 i T-500 u pakovanjima od jedan do pet kilograma.

    „Vlada Srbije odobrila je prošle nedelje sredstva za isplatu duga za februar i mart od 160 miliona dinara, a ukupan dug od početka februara do početka juna je 283 miliona dinara“, rekao je Šajatović.

    Republičke robne rezerve su, prema njegovim rečima, isporučivale mlinarima pšenicu po 23 dinara u decembru prošle godine i januaru ove godine, a posle toga oni su bili prinuđeni da je kupuju na tržištu po cenama od 35 do 39 dinara po kilogramu, a cena brašna je ostala na istom nivou iz novembra prošle godine, pa je taj proizvod prodavan ispod cene proizvodnje.

     

    Žitounija: Država duguje mlinarima 283 miliona dinara, isplaćuje 160

     

     

    Izvor: Agencije

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE