Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bitcoin na istorijskom maksimumu

    Ozbiljan pad: NAJNIŽA vrednost BITKOINA u poslednjih godinu i po dana

    Vrednost bitkoina sada je niža od 20.000 dolara, što znači da je pao  najnižu vrednost u poslednjih godinu i po, dok se investitori sve više povlače zbog porasta kamatne stope.

    Najznačajnija kriptovaluta pala je za više od sedam procenata, na vrednost od 18.881 dolar, što je najniži nivo od decembra 2020. godine, da bi nakon nekoliko sati ipak malo povratio vrednost., prenose mediji.

    Bitkoin, najpopularnija kriptovaluta, pao je ispod psihološki važnog praga,  čak devet odsto na manje od 19.000 dolara (18.000 evra) navodi CoinDesk.

    Poslednji put kada je bitkoin bio na ovom nivou bio je novembar 2020. godine, kada je bio na putu ka svom vrhuncu svih vremena od skoro 69.000 dolara (65.551 evra).

    Vrednost bitkoina ove godine pala za oko 60 %

    Vrednost bitkoina pala je ove godine za oko 59 odsto, dok je konkurentska kriptovaluta eter izgubila 73 odsto vrednosti, prenosi Rojters.

    Sektor digitalnih valuta je pogođen ove nedelje nakon što je kompanija „Celzijus“ za kreditiranje kriptovaluta zamrzla isplate i transfere između računa.

    Gubici u sektoru trgovanja kriptovalutama nastali su i nakon što su kompanije poput „Koinbejsa“, „Džeminija“ i „Blokfaja“ saopštile da nameravaju da otpuste hiljade zaposlenih dok investitori odbacuju rizična sredstva.

    To je najnoviji znak previranja u industriji kriptovaluta usred širih turbulencija na finansijskim tržištima. Niz kripto padova izbrisao je desetine milijardi dolara imovine investitora i podstakao hitne pozive da se reguliše slobodna industrija.

    Rudari kriptovaluta napuštaju tržište: „Više nije zabavno u ovom biznisu“

    Izvor: BIZLIfe

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE