Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lista najplaćenijih direktora

    Ilon Mask najavljuje misiju na MARS 2029.

    Misija sa posadom na Mars mogla bi se desiti 2029. godine, nagoveštava izvršni direktor SpaceKs-a Ilon Mask.

    Na Tviter nalogu Space Hub-a u ponedeljak je objavljena fotografija koja poredi sletanje na Mesec iz 1969. godine sa budućim sletanjem na Mars. U objavi je stajalo „20 –„. Tvit sa Space Hub-a, naloga koji govori o svemiru i astronomiji, glasio je „Šta mislite“, a na njemu je označen i Mask. Dva dana nakon tvita, Mask je odgovorio „…2029 .

    Mask je posetu Marsu dugo video kao svoj cilj. On je 2016. rekao da želi da napravi raketu koja bi mogla da dovede ljude na Mars i da podrži stalni grad na toj planeti.

    „To je nešto što možemo da uradimo tokom života“, rekao je on publici od 100.000 posmatrača na Međunarodnom astronautičkom kongresu u Gvadalahari u Meksiku.

    Ali Maskova starija predviđanja se ne poklapaju nužno sa njegovim najnovijim. On je 2016. rekao za I Combinator , akcelerator pokretanja, da je dobijanje „značajnog broja ljudi“ na Marsu moguće „za oko 10 godina ili ranije“.

    Elon Musk

    U međuvremenu, zajednička misija Evrope i Rusije na Mars, nazvana EkoMars, suspendovana je u četvrtak zbog rata u Ukrajini koji je u toku. Ova misija koja je deo serije iz dva dela, trebalo je da bude lansirana 2022.

    Dvodelna misija je osmišljena da istraži da li postoji ili je ikada postojao život na Marsu, piše npr.org

    „Iako priznaje uticaj na naučno istraživanje svemira, ESA je u potpunosti usklađena sa sankcijama koje su njene države članice uvele Rusiji“, navodi se u saopštenju međuvladine organizacije.

    Ilon Mask prvo dete nazvao X Æ A-Xii, drugo se zove još ČUDNIJE

    Izvor: BIZLife

    Foto: Beta;AP

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE