Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dve „čudne“ scene iz Španije (FOTO+VIDEO)

    Taman što su jedinstvenoj Španiji „vetar u leđa“ dali masovni antiseparatistički protesti u glavnom gradu Katalonije, Barseloni, taj vetar je „usporio“ fudbalski klub Real Madrid šokantnim porazom na gostovanju u Đironi, drugom važnom katalonskom gradu.

    Na stotine hiljada demonstranata koji su nosili španske, zvanične katalonske zastave poznate kao „senjera“ i zastave EU, okupilo se u centru Barselone. Oni su prisustvovali skupu čiji je cilj podrška jedinstvu Španije, prenosi AP.

    Agencija navodi da je atmosfera na protestu bila vesela i da masa uz glasne povike odobravanja pozdravlja političare i zvaničnike centralne vlade u Madridu koji su se pridružili maršu kroz centralni bulevar u Barseloni, uz klicanje „Živela Španija“.

    Smenjeni predsednik katalonske vlade Karles Pudždemon u subotu je u televizijskom obraćanjju uputio poziv Kataloncima da se na demokratski i miran način suprotstave odluci španske vlade da preuzme direktnu kontrolu nad Katalonijom nakon proglašenja nezavisnosti u petak u regionalnom parlamentu.

    Međutim, dan kasnije, slika iz epicentra Katalonije, bila je potpuno drugačija. Reka ljudi potekla je kroz Barselonu poručujući samo jedno – hoće Španiju jedinstvenu.

    Da, ipak, dan ne prođe sasvim u znaku podrške celovitosti Španije, potrudio se „kraljevski“ fudbalski klub iz Madrida koji je, kao apsolutni favorit, izgubio na gostovanju u Đironi, malom katalonskom gradiću sa posebnom težinom u celoj ovoj „pokrajinskoj krizi“.

    Naime, ovaj gradić na istoku Katalonije sa oko stotnjak hiljada stanovnika, rodno je mesto smenjenog Pudždemona. Njihov fudbalski klub, iako igra u španskoj Primeri, snagom ne može da se meri sa gigantima kao što je, između ostalog, i Real Madrid.

    Ipak, taj veliki Real Madrid sa svojim Ronaldom, Ramosom, Modrićem…uspeo je da u sred Katalonije „ispusti“ pobedu protiv malene Đirone i izgubi sa 2:1 i to posle preokreta, a ova vest je, poput one iz Barselone, ekspresno otišla u svet.

    Kakva je atmosfera bila neposredno po završetku utakmice, dovoljno govori i kratak video koji je „hitrinski“ okačen na Jutjub:

    https://www.youtube.com/watch?v=nCrDxLT2Tbc

    Izvor: BIZLife, Agencije

    Foto: screenshot

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE