Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Harison Ford za GQ: O novom filmu “Blade Runner 2049”, o počecima i talentu

    U novom broju magazina “GQ” može se pročitati opsežan intervju sa jednim od najvećih glumaca današnjice – Harisonom Fordom. Sada, u 75. godini, on je opet u žiži javnosti zbog novog filma – „Blade Runner 2049“, što je neka vrsta nastavka kultnog filma Ridlija Skota iz ’82 godine “Blade Runner”. Prenosimo delove intervjua:

    O novom filmu “Blade Runner 2049”:

    “To je priča koja se prirodno nastavlja na prvi film, 35 godina kasnije. Rajan Gosling igra glavnog junaka koji ima isti posao koji sam ja imao. I to je sve što bih mogao da vam kažem o tom filmu. Za mene je to bilo iskustvo snimanja filma koji je prilično drugačije od onoga što sam skoro radio. I postoji ta intelektualna slagalica cele priče. I dobro sam plaćen. Uvek sam srećan kada sam dobro plaćen.”

    O počecima, i kako su mu rekli da mu je potrebno drugo ime:

    “Rekli su – Harison Ford nije dobro ime za tebe. Zvuči, kao, pretenciozno. Rekli su mi da smislim drugo ime, pa sam se vratio sa predlogom: Kurt Afer (Kurt Affair). To je bilo najgluplje ime koje sam mogao da smislim.” Kao što se i nadao rekli su mu da nema šanse.

    O odrastanju i roditeljima:

    “Odrastao sam u Čikagu, na Srednjem zapadu…“ Oba njegova roditelja bavila su se glumom, ali je otac kasniej postao uspešan menadžer u oglašavanju. Legenda kaže da je njegov otac smislio ideju da na prednjem delu veš mašine bude neka vrsta prozora, tako da se može videti šta se dešava unutra.

    Privatan život:

    Ford ima četvoro dece, iz dva braka, i otac je 16-godišnjeg sina njegove treće žene, Kaliste Flokhart.

    Najpoznatija trivija o Fordovim mlađim danima jeste…

    … da je jedno vreme bio stolar. To je bilo za vreme i nakon što je potpisao dugačke ugovore sa producentskim kućama, kada je njegova glumačka karijera stagnirala. Priča kaže da je izjavio da bi bio stolar, a onda je nabavio neke knjige o tome, i naučio se poslu. Ipak, mnogo toga naučio je od oca, koji je u podrumu imao radionicu.

    O svom talentu…

    “Mislim da je to pričanje priče (storytelling). Privlače me priče, i volim način na koji se “grade”, kreiraju, i volim način na koji nam prenose nešto vredno prenošenja… I volim da pratim ceo proces. Sviđa mi se da čujem dobru priču ili dobar štos. To sam otkrio kada sam počeo da glumim.”

    Da li mu je stalo kako će ga ljudi pamtiti…

    “Ne, ne. Kada su u pitanju moja deca – da. Nepotrebno je. Živiš i umreš. Neprirodno je što film nastavlja da živi. Ali ne brinem o tome…”

    *Jedna trivija o intervjuu za „GQ“ jeste da je Harison Ford za foto editorijal nosio samo svoju odeću, što je presedan za ovaj prestižni magazin. Sva njegova odela skrojena su po njegovim merama, i stoje mu besprekorno.

    Izvor: BIZLife

    Foto: GQ video/Printscreen

    Piše: N.V.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE