Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Privrednici, dobrodošli u novu PKS“

    Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež u otvorenom pismu poželeo dobrodošlicu privrednicima u „novi jedinstveni komorski sistem Srbije, čiji je osnovni cilj unapređenje njihovog poslovanja, rast i razvoj firmi“.

    Od 1. januara na usluzi privrednicima je nova PKS, kao jedinstvena mreža za pružanje usluga i zaštitu interesa privrede u celoj zemlji, kaže Čadež.

    Ključnu ulogu u takvoj komorskoj organizaciji imaće regionalni parlamenti privrednika koje će privrednici sami birati.

    Izbori za regionalne parlamente biće raspisani najkasnije do kraja februara. Svaki privrednik dobio je pravo da bude biran i da bira svoje predstavnike koji će ga zastupati.

    „Pozivam Vas da iskoristite priliku da stvorite organizaciju po svojoj meri, u kojoj ćete Vi odlučivati o svim pitanjima bitnim za rad komore. U novoj organizaciji u četiri glavna sektora PKS – industrije, poljoprivrede, usluga i preduzetništva, deluje 19 udruženja“, naveo je Čadež.

    Sektorske grupacije, u sastavu udruženja, čine suštinu samoorganizovanja svih privrednika. Njihov glavni zadatak jeste da na nacionalnom i međunarodnom nivou zastupaju usaglašen i balansiran interes cele privrede, svih industrija, kompanija i preduzetnika, malih i velikih, trgovaca, proizvođača i bankara, uvoznika i izvoznika.

    Čadež je predstavio i novi proizvod namenjen svima koji žele da investiraju i prošire svoje poslovanje – „Ekonomski atlas lokalnih samouprava“ sa namenskim podacima o slobodnim lokacijama, objektima, cenama i olakšicama, radnoj snazi, potencijalnim dobavljačima u određenoj opštini ili regionu.

    Izvor: RTV, Tanjug

    Foto: PKS/screenshot

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE