Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  9 navika koje možete odmah i lako da primenite kako bi vam život bio bolji

  Mnogi bi vam rekli da ne postoji lak i brz način da poboljšate život. Sve se radi planski i natenane. Ipak, postoje neke male stvari koje, ako ih primenjujete na dnevnom nivou i zaista mislite to što radite, mogu da poboljšaju kvalitet vašeg života.

  Počnite od malih koraka. I radite to svim srcem.

  1.Smešite se sebi u ogledalu

  Zadržite taj osmeh 10-ak sekundi. Dr. Robert Zajonc, ugledni psiholog, veruje da facijalna ekspresija može da dovede do promena u raspoloženju. I studija iz 1989. godine pokazala je da su učesnici koji su se sebi smešili u ogledalu bili raspoloženiji od onih koji su se samo smešili.
  Ova „vežba“ ima smisla ako se sebi nasmešite kao dragoj osobi, kao nekome koga volite i iskreno vam je drago što ste je sreli.

  2. Zapišite najvažniji zadatak koji imate tog dana

  Da li je dan bio uspešan ili ne uvek zavisi od više faktora. Ipak, postoji taj jedan glavni zadatak koji bi trebalo da uradite. Zapišite ga i uradite odmah čim dođete na posao.

  3. Nameštajte krevet ujutru kad ustanete

  Zvuči banalno, ali kad malo razmislite ima smisla – završavanje malih obaveza popravljaju nam raspoloženje. Neka svaka stvar ima svoj red, i pratite taj red čim ustanete ujutru. Mnogi će vam reći da što je uredniji životni i poslovni prostor, to je um bistriji a misli jasnije.

  4. Oblačite se za nijansu bolje nego što prilika nalaže

  Odećom možete sebi da popravite raspoloženje ali i da na druge ostavite utisak. Retko kad ćete se osećati „presređenim“ za neku priliku, ali zato ćete zapamtiti svaku priliku u kojoj ste bili najnesređenija osoba u prostoriji.

  5. Probajte nešto novo

  Stručnjaci preporučuju da svakodnevno iskačete iz svoje zone udobnosti. To znači da treba da radite i stvari koje vam inače nisu „prijatne“ a znate da će vam biti od koristi – na primer, stidljivi ste, onda svakodnevno testirajte sebe, pronađite razlog da porazgovarate sa šefom.

  6. Pišite

  Stručnjaci stalno savetuju da je pisanje dnevnika vrlo važna stvar koju bi svi trebalo da upražnjavamo. Posebno kada postoje stvari o kojima ne možete drugima da pričate ili nemate sa kim da podelite. Osetićete olakšanje, pratićete svoj napredak, i bićete motivisani.

  7. Šetajte više

  Nema izgovora. Možda nemate vremena za vežbanje, ali za šetnju ima uvek prostora – do posla (ne celu rutu), nemojte se voziti liftom, kada imate problem prošetajte, za vreme pauze, i do kuće. Mnogima mozak radi bolje kada šetaju, zato mnogi ne mogu da sede ili stoje dok razgovaraju telefonom, već hodaju.

  8. Govorite „Ne“…

  … To može da vam uštedi mnogo vremena i živaca. Odbijajte sve nerazumne zahteve, i imaćete dovoljno vremena da ispunite sopstvene ciljeve.

  9. Prestanite da čitate na računaru

  Dobro je biti informisan, ali mnogi današnji online mediji više ometaju i skreću pažnju sa stvarnih zadataka i problema nego što obrazuju… Stvaranje i konzumiranje (kulture, informacija…) dve su potpuno različite akcije, nemojte ih mešati.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE