Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  80.000 ljudi u Srbiji ČEKAJU da „stanu na ludi kamen“

  Oko 40.000 parova u Srbiji, zbog situacije izazvane koronavirusom čeka na venčanje, a skoro polovina od tog broja, taj važan dan, iščekuje od prošle godine, rekao je predstavnik Udruženja ivent industrije Nikola Janković.

  On smatra da bi stvari u korist mladenaca i zaposlenih u tom sektoru mogle uskoro da se pokrenu.

  „Od prošlogodišnjih planiranih 25.000 venčanja, oko 5.000 je realizovano sa veseljima, ostalih 20.000 pomereno je za ovu godinu, a sa istom tolikom godišnjom potražnjom i u 2021. godini, procene su da je u Srbiji na čekanju potencijalnih 25 do 40.000 hiljada venčanja“, rekao je Janković za Tanjug.

  Prema podacima koje ivent industrija ima, u Beogradu bi trebalo da bude 8.500 do 10.000 venčanja.

  Janković navodi da se svi ti mladenci nadaju i traže lokacije za venčanje i u velikom su problemu kao i njihove porodice, rođaci, gosti iz inostranstva, jer ne znaju da li će do toga doći.

  To je ozbiljan problem, ali kako dodaje, nekome ko posmatra sa strane i nije, iako šire gledano, cela ta industrija daje doprinos ekonomiji.

  „Imamo upite i stranaca iz centralne Evrope da li mogu čarter letom da dovedu 220 zvanica da se ovde vakcinišu pa da se organizuje venčanje“, naveo je Janković.

  Janković očekuje i da će dokument usvojen 24. februara u saradnji sa Institutom za javno zdravlje, a koji nudi model – pravila po kojima se mogu rezalizovati venčanja uskoro biti realizovan.

  Prema njegovim rečima, taj protok bi trebalo da ulije nadu ne samo mladenicma, već i uslužnim delatnostima kao što su dekorateri, floristi, renali opreme, fotografi, da će moći da rade. „Na tom dokumentu jedino fali datum koji bi Vlada trebalo da odredi, a to je kada ćemo moći da počnemo da radimo“, rekao je Janković.

  On je podsetio na značaj ivent industrije kada je u pitanju potrošnja pića i hrane, navodeći da su to ogromne količine, a napominje i da mladenci dobiju kao poklon značajne svote novca koje takođe potroše u Srbiji.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE