8 saveta za sreću Ričarda Brensona

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  8 saveta za sreću Ričarda Brensona

  Ne postoji jednostavan recept ili skrivena tajna za postizanje uspeha. Međutim, nakon 65 godina koje sam proveo na Zemlji, naučio sam da postoji nekoliko načina razmišljanja i ponašanja koji vam mogu pomoći.”

  Ričard Brenson je poznati engleski preduzetnik, milijarde investitor i filantrop koji je osnovao čuvenu Virdžin grupu koja kontroliše više od 400 kompanija širom sveta. Iako ga je škola mučila i iako ju je napustio sa samo šesnaest godina, on je uspeo da stvori veliko bogatstvo. Ali to mu ne bi pošlo za rukom da nije uživao na putu do uspeha, zbog čega je i postao najnekonvencijalniji bogataš na svetu i miljenik, kako medija, tako i običnih ljudi koje „oduva“ njegova neposredenost, iskrenost i iskričava volja za životom. Evo njegovog predloga za sve biznismene, menadžere, preduzetnike.. kako živeti najbolje što možete.

  Budite hrabri

  Da biste sledili svoje snove potrebna je hrabrost. Oni koji postižu velike stvari su oni koji su spremni da budu uplašeni ali ne i zastrašeni. Ako ste hrabri i spremni da preuzmete rizik, to ne znači da ste neozbiljni. Ključ je u tome da se uvek pripremite za pad.

  Budite svoji

  Ne morate da žrtvujete svoja uverenja i izgubite sebe da biste postigli uspeh u životu. Usmerite se na sopstvene ciljeve i ostanite verni vašim vrednostima. Možete postići sve što želite, a da pritom ne izgubite sebe usput.

  Poštovanje je ključ

  Cela osnova uspeha u životu ili u poslu je u potpunosti zasnovana na vašoj reputaciji. Budite savesni, pažljivi i mislite na druge. Ovo ne znači da ne bi trebalo da govorite šta mislite, ali bi uvek trebalo da promislite pre nego što kažete ili krenete u akciju.

  Govorite: „da“

  Život je zabavniji kada govorite: „da“! Čak iako ne znam gde idem ili kako ću dotle stići, volim da kažem „da“ i to saznam usput. To što sam više pristajao na nešto mi je podarilo nezaboravne avanture na kojima sam otkrivao mesta, upoznavao ljude i dolazio do ideja, koje mi ne bi pale na pamet da nisam tu bio.

  Sanjajte uspeh

  Moja priča (i priča o „Virdžin“ grupi) je ona o velikim snovima. Šanse su često bile protiv mene, ali se nisam ograničavao na ono što sam znao da može. Hteo sam da napravim moguće od nemogućeg. Zagrizite i bićete nagrađeni… Verujte mi.

  Zabavite se

  Ako me šansa ili projekat ne uzbude i ako to nije nešto što bi me zabavilo, ja u tome ne učestvujem. Mogu da vam garantujem da posao neće biti obaveza kada ste strastveni oko onoga što radite.

  Darujte

  Jednostavni čin ljubaznosti vam može doneti veliku nagradu na ličnom planu. Ne postoji ništa slično na svetu kao što je to čin davanja. Kada iz prve ruke vidite uticaj koji vaša dela izazivaju, ono postaje najbolje osećanje na svetu.

  Brinite o sebi

  Kada je sve rečeno i učinjeno, jedini način da živite najbolji mogući život i da izvučete najbolje iz svakog mogućeg dana je da brinete o sebi. Dobro zdravlje je ključ sreće, a sreća je ključ uspeha.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: Youtube/Printscreen

  Piše: Ana Mladenović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE