Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Modni saveti za muškarce starije od 50 godina

    Muškarci stariji od 50, ne bi trebalo da zaborave da vode računa o svom izgledu. Oni koji još uvek rade, primorani su da se takmiče sa duplo mlađim muškarcima koji su spremni da rade njihov posao za duplo manje para, stoga oni svojim stilom moraju pokazati zrelost i profesionalizam. Oni koji ne rade a vode računa o svom izgledu, prednost će videti u odnosu društva prema njima. Društvo nema previše poštovanja prema penzionerima, ali ukoliko se nosite kao gospodin i džentlmen, napraviće izuzetak.

    Modni saveti:

    Ne pokušavajte da se oblačite kao mladić

    Budite pažljivi kada na internetu tražite neki modni savet. Većina tih saveta je namenjena mlađoj populaciji. Stil koji je namenjen mladima, koji podrazumeva razbarušenu kosu, izvučenu košulju, ne izgleda dobro na starijem muškarcu.

    Pronađite robnu marku koja vam odgovara

    Kako starite, nemojte se plašiti da promenite radnju u kojoj kupujete. Odeća koja vam je stajala dobro dok ste bili mlađi, možda vam više ne stoji. Pogotovo ukoliko su se vaše telo i vaše držanje promenili.

    Budite svesni društvenih očekivanja

    Stereotipi su, na nesreću, svuda prisutni, i mogu uticati na vaš život. Odećom možete preuzeti kontrolu nad ovim stereotipima. Ukoliko ne vodite računa o svom izgledu lako ćete izgledati kao penzioner. S druge strane, dobro odelo i seda kosa, ljude asocira na mudrost, zrelost i vođstvo.

    Budite u toku sa tehnologijom

    Idealan modni dodatak bi bio smart telefon ili tablet. Imajte ih i koristite. Ovo je zgodan način da mlađim ljudima pokažete da ste i vi deo iste zajednice.

    Eksperimentišite sa klasikom

     

    Da biste izbegli da izgledate kao da ste ’iz prošlog veka’ (iako jeste),  radite na tome da razvijete lični stil. Mlađi muškarci kada žele da se izdvoje iz mase, imaju tendenciju da se okreću kontra-kulturnim simbolima: duga kosa, ili izbrijana frizura, tetovaže, namerno neformalna odeća itd.  Stariji muškarci bi trebalo da se drže klasike, ali da obrate pažnju na detalje koji se ređe koriste, kao što su ešarpe, šeširi, ili karirano odelo sa blagim kontrastima.

    Tanka je linija između klasičnog i staromodnog, ali ukoliko pažljivo birate, možete izgledati upečatljivo, a da ne izgleda kao da se trudite.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE