5G mreža NE MOŽE na Hvar bez DOKAZA da nije štetna

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5G mreža NE MOŽE na Hvar bez DOKAZA da nije štetna

  Gradsko veće Grada Hvara jednoglasno je usvojilo Odluku o uvođenju 5G mreže kojom obustavlja uvođenje te tehnologije na području grada, dok god se ne dokaže da spomenuta tehnologija nema negativan uticaj na ljude i okolinu, a sve putem nezavisne i nepristrane studije.

  Na osnovu ove odluke Gradsko veće Hvara osnovaće radnu grupu koja će u narednih šest meseci pokušati da istraži uzročno-posledičnu vezu između svih izvora zračenja i karcinoma.

  Odluka će biti dostavljena Vladi Hrvatske i Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne delatnosti, koja je dužna da je po prijemu proslediti svim relevantnim faktorima koji deluju na području grada Hvara.

  Odluka se na sednici dnevnog reda našla na predlog gradonačelnika Hvara Rikarda Novaka, na inicijativu neformalne grupe građana, a na osnovu informacije o uvrštavanju grada Hvara na listu od 13 gradova i jednog ostrva za koje je HAKOM izdao privremene dozvole za testiranje 5G mreže.

  Uzeti su u obzir rezultati istraživanja koja sprovodi Svetska zdravstvena organizacija, činjenica da je ministarka zaštite okoline regije grada Brisela Céline Fremault obustavila postavljanje 5G mreže na području regije dok se ne dokaže uticaj na ljudsko zdravlje i okolinu, kao i nekoliko Rezolucija Evropskog parlamenta.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE