5,5 miliona evra za razvoj IT sektora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5,5 miliona evra za razvoj IT sektora

  Ministarski Savet za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije odlučio da će 5,5 miliona evra biti uloženo za opremanje Elektrotehničkog fakulteta, Inovacionog centra Elektrotehničkog fakulteta i radionice Naučno-tehnološkog parka Beograd.

  Taj Savet, kojim predsedava premijerka Srbije Ana Brnabić, izvojiće novac za projektovanje novih 16.000 kadratnih metara Naučno-tehnološkog parka u Beogradu (NTP).

  “Ovim proširenjem u prvoj fazi biće omogućeno zapošljavanje novih 300 inženjera, a do kraja projekta ukupno 1.200. U NTP Beograd, za samo dve godine poslovanja, sada radi 60 kompanija, koje zapošljavaju skoro 500 inženjera”, navodi se u saopštenju kabineta premijerke.

  Na sednici je konstatovano da je uspešno sproveden projekat o osnivanju startap centara u osam gradova u Srbiji, što je koštalo 250 miliona dinara.

  “Članovi Saveta razgovarali su i o drugim inicijativama koje je ovo telo pokrenulo, a posebno o programu prekvalifikacija za IT, s obzirom na to da je danas raspisan i poziv izvođačima obuka za još 500 zaposlenih ljudi koji žele da promene posao i započnu karijeru u IT sektoru”, navodi se u saopštenju.

  Kako se zaključuje u saopštenju, u prvih šest meseci ove godine izvoz usluga informaciono komunikacionih tehnologija iz Srbije porastao je za 25,6 odsto sa izvozom većim od 600 miliona evra.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE