Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 stvari koje nikako ne treba da držite na radnom stolu

  Organizacija je nekim ljudima u krvi, ali za većinu predstavlja opterećenje i obavezu. Možda ste previše zauzeti da pospremite radni sto ili jednostavno uživate u kreativnom haosu.

  Bez obzira na to, neuredan radni sto može imati negativan uticaj na vašu produktivnost, rad i koncentraciju.

  Evo šta nikako ne smete da držite na svom stolu u kancelariji:

  1. Ručak

  Možda mislite da ćete uštedeti vreme ako ručate za stolom, ali vam to nikako neće pomoći u radu. Štaviše, može i te kako da vam odmogne. Umesto toga – prošetajte. Ručajte u obližnjem parku, restoranu, kantini. Promena okruženja može da vam pomogne da budete kreativni i da se setite nekih novih ideja, projekata.

  2. Prljave šolje za kafu

  Šolje sa talogom od kafe mogu stvoriti dodatnu zbrku na vašem stolu, a nikako se ne preporučuje da imate otpad pored vas. Odvojite minut i odložite prljave sudove u kuhinju.

  3. Mobilni telefon

  Ovo verovatno ljudima najteže pada – da ne uzimaju mobilni telefon dok rade.
  Ukoliko vaš posao zahteva da budete u kontaktu sa klijentima, to je u redu. Odložite telefon ako uhvatite sebe da previše vremena provodite na društvenim mrežama.

  4. Slatkiši

  Iste činjenice važe i za slatkiše kao i za ručak. To će vam samo dodatno odvući pažnju. Umesto toga, odredite 10 minuta pauze kada ćete moći da pojedete neko voće ili zdravu užinu.

  5. Proizvodi za ličnu higijenu

  Četkicu za zube i ogledalo odložite u fioku – i to je u redu da imate kod sebe. Ali makazice, pincetu, dezodorans obavezno ostavite kod kuće. Jednostavno rečeno – vaša profesionalnost može biti dovedena u pitanje.

  Izvor: Business Insider

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE