Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 knjiga o patologiji ljubavi koje bi trebalo da pročitate

  Kada smo u vezi većina nas pokušava da bude što iskrenija. Pokušavamo da se otvorimo partneru o osećanjima i našim slabostima. Međutim, sa vremenom jedna ili druga strana počinje da gubi naklonost prema svom partneru. Ljubav prestaje da bude nesebična predaja oba partnera. Umesto toga, toksično i destruktivno ponašanje počinje da uzima maha, a emocije koje gaje privrženost nestaju.

  Književnost nam je dala mnoge primere parazitskih veza i pokazuje kako osoba može biti toliko jadna da oseća potrebu da „inficira“ i živote drugih ljudi kao način da pobegnu od svoje bede.

  „Gospođa Bovari“ Gistav Flober

  gospođa bovari, venčanje, prošlost_youtubeprintscreenEma je mlada i nesrećna  žena, nezadovoljna svojim jednostavnim životom i svojim mužem gospodinom Bovarijem. Jedan dan upoznaje drugog čoveka u koga se zaljubljuje. Ona je ubeđena da će naći pravu sreću sa njim. Pa ipak, ona ostaje zarobljena između svog života bez ljubavi i želje za novim i uzbudljivim iskustvima. Razlog? Njena finansijska nezavisnost od muža. Knjigu pogledajte OVDE.

  „Velika očekivanja“ Čarls Dikens

  venčanje, helena boham karter_youtubeprintscreenPip je siromašan mali dečak koji dolazi na imanje gospođice Havišam u potrazi za poslom. Tamo upoznaje Estelu, oholu mladu devojku koja ga ponižava i odbacuje njegovu ljubav. Tu je i druga devojka zaljubljena u Pipa, ali njena ljubav ostaje neuzvraćena. On provodi godine grabeći mrvice ljubavi koje Estela baca. Šta život nosi ovakvim junacima? Knjigu pogledajte OVDE.

  „Hiljadu čudesnih sunaca“ Haled Hoseini

  hiljadu čudesnih sunaca_youtubeprintscreenRadnja ove knjige se odvija u Kabulu, Avganistanu. Životi dvaju žena se prepliću kada porodica jedne pogine od udara granate i kada su prisiljeni da žive pod istim krovom jedno vreme. I živeći zajedno, otkrivaju da njihove živote kontrolišu želje njihovih porodica. Od jedne se očekuje da se uda za bogatog čoveka koji bi joj obezbedio život bez muka i nemaštine. U međuvremenu, druga je udata za bogatog čoveka koji je tretira kao slugu. One moraju da izdrže pritisak sa svih strana i da nađu način da budu slobodne. Knjigu pogledajte OVDE.

  „Lejdi Suzan“ Džejn Ostin

  lejdi susan_youtubeprintscreenOvo je priča ispričana kroz seriju pisama napisanih i upućenih glavnoj junakinji. Ona prate život udovice u njenim tridesetim koja će uraditi sve što je potrebno da pronađe sebi novog muža i uda svoju šesnaestogodišnju ćerku. Kroz roman, glavna junakinja se bori sa društvenim pritiskom, taštinom i pohlepom.

  „Mol Flanders“ Danijel Defo

  Pohlepa i strast za novcem i društvenim statusom vode Mol da se uda za svakoga ko će moći da joj obezbedi lagodan život. Međutim, nijedan od njenih brakova nije suđen da potraje. Kada shvati da je nijedan muškarac više ne može uzeti za ozbiljno, šta će ona uraditi? Knjigu pogledajte OVDE.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube printscreen

  Piše: Ana M.

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE