Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  4G presek: Srbija među liderima u svetu po brzini mreže

  Uz susede iz Mađarske, Bugarske i Hrvatske, Srbija je u samom vrhu zemalja po brzinama 4G/LTE mreže. Sa prosečnom download brzinom od 30,17Mbs, Srbija se nalazi na 14. mestu među 70 zemalja predstavljenih u izveštaju kompanije Open Signal, koja se bavi monitoringom performansi mobilnih mreža. Raspon brzine 4G mreža u svetu ide od 5,1 Mbps na Kosta Riki, do čak 45,6 Mbps u prvoplasiranom Singapuru.

  U pogledu nivoa kvaliteta i kapaciteta mrežne infrastrukture Srbija ubrzano hvata korak sa razvijenijim zemljama. Vip mobile po brzinama svoje mobilne mreže na svim tehnologijama parira i signapurskim operaterima. Naime, Vip je proglašen za najbržu mobilnu mrežu u Srbiji u 2017. godini, na osnovu podataka kompanije Ookla, globalnog lidera na polju testiranja brzine i performansi interneta, sa prosečnom download brzinom od 42,68Mbps. Poređenja radi, mobilni operater na drugom mestu nudi prosečnu brzinu od 27Mbps, a trećeplasirani 19,94Mbps.

  Još jedna važna odlika koja govori o kvalitetu mreže jeste rasprostranjenost 4G signala, koju kompanija Open Signal procenjuje ne po merenju geografske pokrivenosti, već po udelu vremena koliko korisnici imaju pristup datoj mreži. U slučaju Srbije, ova metrika pokazuje pokrivenost od 65 odsto, što nas smešta u donju polovinu liste, ali i dalje ispred nekih od velikih evropskih zemalja poput Italije, Francuske i Nemačke.

  Kompanija Vip mobile ističe se i visokom pokrivenošču mrežom četvrte generacije koja u ovom trenutku obuhvata više od 94% stanovništva Srbije, sa 1.550 postavljenih 4G baznih stanica.

  Infografik_vip

  Izvor: BIZLife

  Foto: Vip Mobile promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE