Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Savet za rast BDP: U januaru ODLIČNI rezultati

    Pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) u Srbiji iznosio je u januaru oko jedan odsto, rečeno je na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast BDP, kojom je predsedavala Ana Brnabić.

    To je, kako je saopšteno iz kabineta premijerke, ocenjeno kao odličan rezultat s obzirom na to da je prošle godine u januaru ostvaren rast od preko sedam odsto, a da se do kraja 2021. godine očekuje rast od šest odsto.

    „Srpska industrija pokazala se otpornom u vremenu krize što je rezultat njene sposobnosti prilagođavanja novonastaloj situaciji i zato projekcije BDP za ovu ne deluju neostvarivo“, navodi se u saopštenju.

    Dodaje se i da izvoz nije jenjavao tokom epidemije, a kakav će biti zavisi od toka epidemije.

    U sektoru putne i železničke infrastrukture radovi teku po planu, a kada je reč o energetici, premijerka je pohvalila raspisivanje tendera za gasnu interkonekciju Srbija–Bugarska.

    U planu je raspisivanje tedera i za gasovode u Srbiji, Rumuniji i Hrvatskoj, kao i novi investicioni plan za izgradnju solarnih elektrana.

    „Realizacija projekata u oblasti životne sredine, naročito izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnja kanalizacione mreže teče po planu i u 17 opština u Srbiji sve je spremno za početak izgradnje tih postrojenja“, rečeno je na sednici.

    U Beogradu se razmišlja o otpočinjanju novih projekata, među kojima je izgradnja tunela od Karađorđeve ulice do Ulice despota Stefana i mosta na Adi Huji.

    Izvor: Beta

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE