Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  30.000 dece iz regiona će zahvaljujući UNICEF-u i NELT-u steći veštine za 21. vek: Ovo su detalji partnerstva

  NELT Grupa i UNICEF nedavno su potpisali ugovor o formiranju strateškog partnerstva, koje će omogućiti veći pristup veštinama i kompatencijama za 21. vek za gotovo 30.000 dece.

  Ova inicijativa predstavlja do sada najopsežniju saradnju između UNICEF-a i neke kompanije iz Srbije i u okviru nje NELT Grupa će izdvojiti 1,3 miliona američkih dolara u periodu od tri godine.

  Trogodišnje partnerstvo između NELT Grupe i UNICEF-a će se fokusirati na jačanje obrazovnih sistema u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, i Angole u 2026. godini – nekim od tržišta na kojima posluje NELT Grupa. Kroz unapređenje tih sistema, partnerstvo ima za cilj da osigura pravičan pristup kvalitetnom obrazovanju i razvoju veština za svako dete.

  Nelt, Unicef (Shubuckl)

  Deyana Kostadinova direktorka UNICEF-a u Srbiji i MilošJelić CEO Nelt Grupe

  Kako nam je rečeno iz kompanije Nelt, opšti cilj inicijative u Srbiji je izgradnja digitalnih kapaciteta 30 škola kroz biblioteke digitalnih tehnologija i klubove za učenje u školama, koji će obuhvatiti 15.000 dece, naročito iz najugroženijih grupa.

  Konkretniji ciljevi ove saradnje jesu unapređenje veština za 21. vek za 15.000 učenika, od kojih su 1.000 iz najugroženijih grupa, jačanje 30 škola da postanu digitalno kompetentne organizacije, pri čemu će 300 nastavnika biti obučeno i podržano od strane 20 mentora za digitalno učenje i obrazovne tehnologije. Takođe i unapređenje platforme otvorenih resursa za škole na Nacionalnom obrazovnom portalu.

  Nelt, Unicef (Shubuckl)

  Miloš Jelić, CEO Nelt Grupe

  NELT Grupa je posvećena stvaranju smislene promene u našim zajednicama. Kroz našu saradnju sa UNICEF-om, strateški ulažemo u osnazivanje dece i mladih osnovnim veštinama za 21. vek. One su im potrebne za razumevanje naseg vremena, ali i za zadovoljavanje rastućih zahteva tržišta rada.. Ovo partnerstvo treba da ih pripremi za izazove koji ih sutra čekaju, i da osigura njihovu spremnost da na pravi nacin iskoriste prilike koje im se pružaju i daju doprinos kao lideri sutrašnjice“, izjavio je Miloš Jelić, CEO NELT Grupe, na nedavno održanoj konferenciji za novinare povodom potpisivanja ugovora o partnerstvu.

  Zelene veštine za decu iz Severne Makedonije

  Cilj inicijative za Severnu Makedoniju odnosi se na osnaživanje učenika kroz praktično učenje i klimatsko obrazovanje.

  Radiće se na napređenju veština 500 učenika strukovnog obrazovanja i osposobljavanja iz 20 strukovnih škola putem organizovanja praktične nastave (učenje uz rad) i letnje prakse. Pored toga, projekat će obuhvatiti više od 8.100 učenika strukovnih škola, unapređujući njihove zelene veštine.

  Ciljne grupe ovog projekta uključuju učenike srednjih strukovnih škola, nastavnike u strukovnim školama, kao i zaposlene u Mreži iskustvenog učenja, koja se sastoji od šest naučnih ustanova. Ovaj projekat ima za cilj osnaživanje učenika kroz sticanje praktičnih znanja i veština potrebnih za budućnost održive ekonomije, poručuju iz kompanije Nelt.

  Nelt i Unicef će kroz TransformED izvršiti digitalnu transformaciju obrazovanja

  Jačanje ekosistema za delotvoran razvoj veština i digitalnu transformaciju obrazovnih sistema u Bosni i Hercegovini, jeste cilj partnerstva Nelta i Unicefa u nama susednoj zemlji. Ovaj projekat će omogućiti da se obrazovni procesi usklade sa zahtevima savremenog društva i ekonomije, osiguravajući da učenici stiču ključne veštine za 21. vek.

  Deca i kompentencije za 21. vek (Freepik)

  TransformED, kako glasi naziv projekta, predstavlja ključni korak ka modernizaciji obrazovnog sistema, osposobljavanju nastavnika i učenika za izazove digitalnog doba i obezbeđivanju održivog i inkluzivnog obrazovanja za sve. Ovaj projekat će omogućiti da Bosna i Hercegovina postane lider u regionu po pitanju digitalne transformacije obrazovanja i razvoja veština neophodnih za uspeh u 21. veku.

  Ciljne grupe ovog projekta su nastavnici i učenici osnovnih i srednjih škola, same obrazovne ustanove, prosvetni organi, kao i šira javnost. Projekat će doprineti unapređenju obrazovnog sistema kroz različite aktivnosti i inicijative.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  NELT Grupa i UNICEF formiraju strateško partnerstvo da opreme decu veštinama za 21. vek

  Izvor: BIZLife/M.S.

  Foto: Shubuckl/Freepik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE