Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  3 milijarde evra „protiv“ hakera i iranskih raketa

  Najveći vojni savez na svetu planira da potroši tri milijarde evra na unapređenje svoje satelitske i kompjuterske tehnologije u naredne tri godine dok se prilagođava novim pretnjama.

  Svrha tih ulaganja je da Severnoatlantska alijansa – NATO, obeshrabri hakere i eliminiše druge pretnje, među kojima iranske rakete, izjavio je jedan visoki zvaničnik.

  Visoki zvaničnik Agencije NATO za komunikacije i informacije izjavio je da ti planovi uključuju ulaganje od 1,7 milijardi dolara u satelitske komunikacije, kako bi se pružila bolja podrška vojnicima i brodovima raspoređenim širom Saveza kao i pomoć u korišćenju dronova.

  Za sada nije jasno hoće li saveznice NATO finansirati novi vojni komunikacioni satelit ili se povećanje širokopojasnog kapaciteta može postići pomoću postojećih američkih i drugih savezničkih satelita.

  Ti predlozi, za koje deo finansijskih sredstava još moraju odobriti vlade NATO, takođe predviđaju ulaganje oko 800 miliona evra u kompjuterske sisteme koji pomažu u zapovedanju vazdušnom i raketnom obranom, rekao je zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

  Sedamdeset i jedan milion evra biće potrošen na poboljšanje zaštite 32 glavne lokacije NATO od kibernetičkih napada. Još 180 miliona evra biće uloženo u sigurniju mobilnu komunikaciju savezničkih vojnika na terenu.

  NATO će detaljno predstaviti svoje potrebe na konferenciji u Ottawi u aprilu.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE