3 ključne životne VEŠTINE koje nas NISU učili u školi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  3 ključne životne VEŠTINE koje nas NISU učili u školi

  Škole su ustanove u kojima se specijalizujemo za određenu oblast kojom u životu želimo da se bavimo, ali uz to one od malena imaju mnogo veću ulogu u opštem obrazovanju i pripremanju za život. Let’s reach success je objavio koje to veštine ne možemo da naučimo u školi, a trebalo bi, jer su veoma važne za život.

  Upravljanje vremenom

  Upravljanje vremenom je jedna od ključnih životnih veština, ali osim informacije o tome detaljnije savete i primere nam ne daje niko. Niko vam neće dati model i strukturu po kojoj da upravljate svojim vremenom. Prvenstveno je veoma važno da se rešite loših navika kao što je odugovlačenje i onih navika koje vam bespotrebno oduzimaju vreme. Potrebno je eliminisati aktivnosti koje nam ne daju rezultate koje želimo. Koristite trikove kojima ćete povećati produktivnost i uraditi više za manje vremena i pametnije ga rasporediti. Ova oblast je važna i bilo bi odlično ukoliko biste mogli da se dodatno edukujete u tom smeru.

  Baratanje novcem

  Čak i studenti koji su diplomirali u oblasti finansija ne znaju da pravilno upravljaju novcem svakodnevno. Oni se teorijski razumeju u velike transakcije i forme, ali nisu mnogo bili u prilici da preuzimaju odgovornost za sebe. Kao i kod upravljanja vremenom, upravljanje novcem u velikoj meri utiče na ostale delove života. Na početku je važno budžetiranje odnosno svest o tome gde se kreće svaki dolar. Zatim na red dolaze limiti i striktno odvajanje na primer 10 posto sa strane svaki mesec. Pored toga važno je da naučite da je dodatni izvor zarade odličan način upravljanja budžetom i da su honorarni poslovi dobra praksa.

  Tehnike preživljavanja

  Iako su se u našim skolama obrađivale slične teme, danas teško da možemo da zamislimo da bi student opstao par dana sam u divljini bez tehnologije i roditelja. Pravljenje skloništa, korišćenje veština, navigacije, davanje prve pomoći, korišćenje biljaka i životinja za opstanak u nepoznatoj sredini je veoma važno jer je život nepredvidiv. Ukoliko znamo osnove lakše ćemo se snalaziti i u svakodnevnom životu, kuhinji i tako dalje. Život će postati lakši. Takođe, otvorićete sebi vidike i bićete u mogućnosti da živite i radite razne poslove i na drugim kontinentima. Kada naučite kako izgleda život bez tehnologije počinjete da vrednujete i više cenite svoju svakodnevicu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE