Budi i ti "1jeposeban"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Budi i ti “1jeposeban”

  1 prema milion. 1 prema sto hiljada. 1 prema sedam miliona. Ovi brojevi predstavljaju šanse da se dete rodi sa nekom od retkih bolesti. I nema roditelja koji se nije zapitao: “Zašto je baš naše dete taj – jedan?” Niko nije birao tu “šansu” da se rodi sa retkom bolešću, ali mi možemo da povećamo šanse za njihov bolji život – poruka je platforme “1jeposeban”, koju je lansirala Fondacija NORBS+ sa ciljem nabavke medicinsko-tehničkih pomagala za obolele od retkih bolesti.

  Aleksa 1jeposeban

  Porodice obolelih od retkih bolesti su suočene sa svakodnevnom borbom koja zahteva ogromnu snagu i hrabrost. Zajednica mora da stane uz njih, potpuno i bezrezervno. Mi kao društvo moramo da povećamo šanse za bolji život osoba s retkim bolestima – upravo zato je kreirana platforma “1jeposeban”. Platforma omogućava svima, bilo da su pojedinci ili kompanije, da finansijskim donacijama pomognu nabavku neophodnih pomagala i doprinesu boljem kvalitetu života osoba sa retkim bolestima“, izjavio je Marko Radovanac, marketing menadžer Fondacije NORBS+.

  Na platformi “1jeposeban” može se pronaći spisak neophodnih pomagala, načina doniranja i donatora. Iznos koji je svake godine potreban da se sakupi je oko milion evra. Donacije je moguće izvršiti uplatom na račun Fondacije NORBS+ 205-255295-18 kod Komercijalne banke.

  Teodor 1jeposeban

  O Fondaciji:

  NORBS+ je fondacija osnovana početkom 2018. godine od strane NORBS-a – Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije, krovne organizacije koja okuplja udruženja i pojedince iz cele Srbije koji se bave različitim retkim bolestima. Razlog postojanja NORBS-a je da pruži podršku i pomoć obolelima, s obzirom da su retke bolesti nedovoljno prepoznate, pa su oboleli veoma često diskriminisani i zanemareni.

  O retkim bolestima:

  U Srbiji danas živi oko 350 hiljada ljudi sa retkim bolestima. Postoji između šest i osam hiljada retkih bolesti, a 75 odsto njih pogađaju decu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NORBS+

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE