Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  10 modnih lekcija ĐORĐA ARMANIJA: Elegancija nije biti zapažen već zapamćen

  Armani je jedan od najmoćnijih, svetski poznatih dizajnera. Kreirao je stil koji nosimo danas a da nismo ni svesni da je ta moda nekada bila veoma drugačija. Dokazao je da luksuzno ne mora uvek da bude neudobno i usko. Njegov stil je sinonim za poslovni šik i prefinjenu eleganciju.

  *Na slici je glumac Ričard Gir (u filmu „Američki žigolo“ ) u Armanijevoj odeći za kojom je poludeo ceo svet

  Sajt „Bright Side“ je uveren da Armanijevi saveti mogu i dan-danas da koriste ženama.

  1. „Srž elegancije nije da vas zapaze, već da vas zapamte.“
  Đorđo Armani je postao popularan tokom njegovog rada u Holivudu. Modni svet je počeo da priča o njemu nakon filma „Američki žigolo“ iz 1980. godine, gde je Ričard Gir bio obučen u Armanija od glave do pete. Svi muškarci na svetu odmah su želeli da izgledaju kao ovaj glumac. Počeli su da nose jakne, pantalone, košulje i kravate sa Armani etiketom.

  2. „Razlika između stila i mode jeste kvalitet.“
  Armanijeve specijalnosti su savršeni rez, meke tkanine i minimalizam. On, kao i drugi veliki kreatori, smatra da je „jednostavnost ključna za istinsku eleganciju.“ Sva odeća dizajnera poznata je po svojoj eleganciji i skladnom jedinstvu sa svojim vlasnikom.

  3. „Jeftini par obuće je loša investicija. Cipele su osnova vaše garderobe.“

  4. „Izgledati seksi je pitanje samouverenosti. To je pitanje uma isto koliko i pitanje tela.“

  5. „Drago mi je da je danas želja da se izgleda elegantno opet u modi. Elegancija je ključna za večan stil, za nešto što nikada neće izaći iz mode, za nešto sa čim vi nikada nećete izaći iz mode. Za mene, stil je važniji od kratkih modnih trendova.
  Armani je drastično promenio zakone mode kreirajući nove standarde u modnoj industriji. Odbacio je suvišne detalje i nakit, i uključio sportske elemente u poslovnu i večernju odeću. Kreirao je poseban slobodni stil, koji definiše modernog muškarca i ženu. Njegove pantalone i jakne su slobodnije i labavije, a takva garderoba dobila je epitet poslovnog šika.

  6. „Ne trudite se previše prilikom biranja odeće. Oni koji najviše prate modu izgledaju kao da se nisu ni malo potrudili oko svog izgleda.“

  7. „Crna i tamno plava „sužavaju“ više od drugih boja. Koristeći ove boje možete sebi da priuštite da eksperimentišete sa oblicima i teksturama.“

  8. „Parfem je mnogo više od ekstrakta, to je prisustvo apstrakcije. Parfem je za mene mistika.“

  9. „Izaberite neutralne tkanine bez svetlih ukrasa. Služiće vam više, gledano iz modnog ugla.“
  Ljudi koji su radili sa Armanijem tvrde da su njegove ruke pune magije. Dizajner ne poriče činjenicu da kada dodirne materijal stvara se neka vrsta posebne energije. To mu pomaže da izabere najbolji materijal. Onda, kao fanatik svog zanata kreira materijal oko tela modela. On ovaj proces zove najsenzualnijom stvari na svetu.

  10. „Moja filozofija je oduvek bila pomoći ženama i muškarcima da se osećaju udobno i samouvereno u odeći koju nose. Verujem da je stil jedini luksuz, koji je zaista poželjan.“

  Đorđo Armani je zauvek promenio odeću. Samo genijalci uspevaju u tome u modnoj industriji.

  Izvor: BIZLife/Bright Side

  Foto: Paramount Pictures/Pinterest/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE