Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  10 loših navika koje nam oduzimaju energiju i kako da ih zaustavimo

  Da li se osećate stalno iscrpljenima i umornima, a ne razumete zbog čega? Razlog je najverovatnije taj što i dalje praktikujemo navike koje nam oduzimaju energiju, i ne znamo kako da ih izbegnemo. U suštini, nije mnogo teško, i potrebna je samo – volja.

  Sajt Bright Side predstavlja 10 navika koje nam kradu energiju i rešenje za svaku od njih, koje je dao niko drugi nego Dalaj Lama.

  1.Održavajte obećanja

  Nemojte obećavati nešto što ne možete da ispunite. Samo zato što želite da budete pristojni, završićete tako što ćete narušiti svoj ugled. Zato, ako ste nešto obećali, potrudite se svim silama da to i ispunite.

  2. Klonite se loših ljudi

  To su svi oni čija vam energija ne prija, u čijoj blizini osećate da nešto nije kako treba, ili se jednostavno ne osećate prijatno u njihovom društvu. Ljudi su kao sunđeri, upijaju svačije energije. Ako već upijate tuđe energije, neka onda budu pozitivne.

  3. Plaćajte račune na vreme

  Ne duguj nikome ništa“ trebalo bi da bude svima životni moto. To je nešto što se uči još kod kuće – novac se raspoređuje prvo na račune, tekuće troškove, pa onda na sve ostalo.

  skakanje-energija-pixabay

  4. Naučite da praštate

  Praštanje je izbor. Možete da izaberete da živite sa tim da ne praštate, a to znači da ćete živeti u patnji. Umesto da trujete sebe mržnjom, izaberite da praštate i da nastavite, bez obzira da li neko zaslužuje vaš oproštaj ili ne. Vi to radite zbog sebe, i svog mira. Osetićete kako se oslobađate velikog tereta.

  5. Fokusirajte se na to da radite ono što volite

  Potrebno nam je da radimo ono što volimo – to nas ispunjuje i daje nam smisao. Ako to ne možete da radite na poslu – radite kod kuće, zato služe hobiji. Jednog dana hobi može da vam postane posao.

  6. Vreme za sve

  Uvek izdvajajte dovoljno vremena za odmor i za delanje. Sve je vrlo važno i neophodno.

  7. Ne gomilajte… obnavljajte.

  Ako želite da vaš život ima nesmetani tok, nemojte da se zaglavljujete. Počnite od preuređenja spavaće sobe do sređivanja ormara. Vaš dom je odraz vaše energije. Zato, ako želite da razbistrite svoj um, počnite od čišćenje nereda u vašem životnom prostoru.

  sreca-planina-pixabay

  8. Suočavajte se sa lošim stvarima

  Ne krijte se od konflikata. Ako vas nešto muči, ispoljite to i odstranite to iz svog života. Ne čekajte da vam rešenje padne sa neba. Često vam je ispred nosa – trebalo bi samo da pogledate oko sebe.

  9. Pazite na svoje zdravlje

  Čak ni najbriljantniji umovi ne mogu ništa bez dobrog zdravlja. Oni koji podjednako brinu o fizičkom i mentalnom zdravlju – srećniji su.

  10. Neka vaš život teče

  Vi ste deo svega, i sve je deo vas. Prestanite da se borite sa životom, prihvatite ga, i pustite da vas životni tok ponese. Zapamtite da ste vi taj koji upravlja brodom.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE