Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  10 inspirativnih CITATA nezaboravne dive ODRI HEPBERN

  Čuvena glumica, model i modna ikona, Odri Hepbern rođena je na današnji dan, 4. maja 1929. godine u Briselu.

  Bila je i ostala sinonim za eleganciju, stil i prefinjenost, a zahvaljujući njenom anđeoskom licu smatra se jednom od najlepših žena svih vremena.

  Osim spoljašnje lepote, Odri Hepbern je bila i izuzetno humana žena. U svojoj ulozi UNICEF-ovog ambasadora dobre volje pomagala je najugroženijima putujući u siromašne zemlje gde je donosila novac, hranu i lekove.

  Prvu veću ulogu dobila je u filmu „The Secret People“ 1952. godine, da bi kasnije igrada u muzičkoj komediji „Gigi“ na Brodveju. Njena najznačajnije uloga, nakon koje je dobila Oskara za najbolju glavnu glumicu, bila je u filmu „Praznik u Rimu“, u kom je glumila sa Gregorijem Pekom. Nakon ove prestižne nagrade, počela je njena veoma uspešna karijera holivudske glumice. Kada govorimo o Odri ne možemo a da ne pomenemo kultni film „Breakfast at Tiffany’s“ koji još je doneo svetsku slavu.

  Imala je dva neuspela braka i dva sina, a ljubav svog života je pronašla u poznim godinama, glumca Roberta Voldersa, sa kojim je ostala do smrti.

  10 najboljih citata Odri Hepbern:

  -Ljudi, čak više nego stvari, moraju biti restaurirani, obnovljeni, oživljeni, popravljeni i spašeni. Nikada nikoga nemojte odbaciti.

  -Zapamti, kad god ti zatreba ruka za pomoć, naćićeš jednu kod sebe. Kako stariš, shvatićeš da imaš dve ruke: jednu da pomogneš sebi, drugu da pomogneš drugima.

  -Mnogo više možete reći o osobi na osnovu onoga što govori o drugima, nego na osnovu onoga što drugi govore o njoj.

  -Lepota žene nije u odeći koju ona nosi, figuri o kojoj brine, niti u načinu na koji češlja svoju kosu. Lepota žene je u njenim očima, jer oči su vrata njenog srca, mesta gde ljubav počiva. Istinska lepota žene ogleda se u njenoj duši.

  -Nikad ne razmišljam o sebi kao o ikoni. Ono što je u glavama drugih ljudi, nije u mojoj. Ja samo radim svoj posao.

  -Svako ko ne veruje u čuda nije realista.

  -Uvek možete zaključiti kakvom osobom vas muškarac smtra, po minđušama koje vam daruje.

  -Najvažnije je uživati u životu i biti srećan – to je jedino bitno.

  -Za lepe usne – govori ljubazno. Za lepe oči – gledaj ono najbolje u ljudima, a za lepo držanje – hodaj znajući kako nikada nisi sam.

  -Verujem u ružičasto. Verujem da je smeh najbolji za sagorevanje kalorija. Verujem u ljubljenje, mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti jak i kada se čini da je sve pošlo naopako. Verujem da su srećne devojke, najlepše. Verujem da je sutra još jedan dan i verujem u čuda.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE