Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  021: Za kovid bolnicu u Novom Sadu još 440 miliona dinara

  Vlada Srbije izdvojila je više od 440 miliona dinara iz budžetske rezerve za troškove gradnje kovid bolnice na Mišeluku, saznaje 021.rs.

  Time su troškovi na izgradnji ovog objekta dostigli gotovo šest milijardi dinara.

  Vlada Srbije je 5. avgusta donela odluku da se 447.008.000 miliona dinara uzme iz budžetske rezerve namenjene Ministarstvu privrede za prevenciju ublažavanja posledica nastalih usled pandemije korona virusa, te da se novac preusmeri na račun Ministarstva odbrane radi obezbeđenja nedostajućih sredstava potrebnih za izgradnju bolnice do 600 kreveta u Novom Sadu.

  Ovo je treći put da republička vlada preusmerava sredstva za izgradnju bolnice u Novom Sadu. Sredstva su, uglavnom, prvobitno bila namenjena za pomoć privredi radi oporavka od pandemije.

  Prilikom početka radova na izgradnji kovid bolnice u Novom Sadu rečeno je da će biti izdvojeno 4,15 milijardi dinara, s tim što je u republičkoj kasi bila opredeljena nešto manja suma od 3,5 milijardi dinara. Grad Novi Sad je pripremio gotovo 250 miliona dinara za prateće radove i komunalno opremanje.

  Radovi na bolnici napreduju i prema svim najavama trebalo bi da budu gotovi do 1. septembra, što je i prvobitno dat rok prilikom polaganja kamena temeljca u aprilu.

  U prilog tome da se radovi privode kraju ide i to što je nedavno raspisan konkurs za prijem na određeno vreme 1.143 medicinara i 142 administrativna radnika u novosadskoj kovid bolnici.

  Izvor: 021

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE