Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zimski sportovi: Novi turistički proizvod Srbije

  Skijaški savez Srbije danas je na konferenciji za medije prezentovao planove za novu takmičarsku ski sezonu 2019/2020. tokom koje je predstavljena i nova struktura saveza i planovi za naredni period, sa krajnjim ciljem plasiranja naših reprezentativaca na predstojećim Olimpijskim igrama i ostvarivanja što boljeg plasmana za Srbiju.

  „Stvaranje vrhunskih rezultata u sportu je posledica sistemskog rada, ulaganja u kadrove i infrastrukturu, popularizacije sportskog duha u javnosti, dobrih partnerstava, i zato smo svi mi u Skijaškom savezu Srbije posebno ponosni jer smo ove godine po prvi put u istoriji saveza svim učesnicima nove kalendarske sezone 2019/2020. obezbedili nove uniforme kao i besplatne ski pasove. Naš cilj je da osnažimo savez kao krovnu instituciju za zimske sportove kod nas i da zajedno sa Skijalištima Srbije napravimo jak skijaški sistem u zemlji, koji će biti baza za razvoja budućih šampiona“, rekao je Matic Jeraša, direktor alpskog odbora Skijaškog saveza Srbije, i dodao da ga čini radosnim to što skijanje kao sportska disciplina dobija sve više na značaju u domaćoj javnosti i da se nada da će se takav trend i nastaviti u budućnosti.

  Naši reprezentativci poput Nevene Ignjatović, državne prvakinje, Marka Vukićevića i Matije Milenkovića, u zimskim sportovima u disciplinama Alpsko i Nordijsko skijanje, Snowboard-u i u skijaškim skokovima, svake godine beleže sve uspešnije i bolje rezultate na svetskim takmičenjima.

  Upravo, to je bio dodatan motiv savezu da osnaži svoju infrastrukturu i kapacitete zajedno sa preduzećem Skijališta Srbije, a sa namerom da se pomogne takmičarima da ostvaruju još bolje rezultate i da se Srbija pozicionira visoko kao skijaška destinacija na svetskim ski mapama. Tako je i napravljen prvi korak i podneta je kandidatura za organizaciju jednog od najprestižnijih skijaških takmičenja, Evropa kupa za žene u disciplini slalom, koji bi trebalo da se održi 2021. godine u ski centru Kopaonik.

  Tokom konferencije obratila se i naša najbolja skijašica i državni prvak Srbije, Nevena Ignjatović, koja je tokom dosadašnje karijere ostvarila preko 100 medalja na međunarodnim takmičenjima, od kojih je 35 zlatnih.

  Na trkama svetskog kupa 14 puta se plasirala u top 30 najboljih skijašica. Najbolji plasman u karijeri joj je 6 mesto u alpskoj kombinaciji. Trenutno je 19. na startnoj listi svetskog kupa u disciplini alpska kombinacija. Nevena je tokom svog govora istakla da je 26. oktobra očekuje prvi svetski kup na kome će se boriti za najbolji plasman u karijeri do sada.

  Razvoj i unapređenje skijaške infrastrukture, kao i afirmacija skijaškog i zimskog sporta uopšte u Srbiji prioritet je javnog preduzeća Skijališta Srbije. Upravo iz ovog razloga saradnja Skijaškog saveza Srbije i Skijališta Srbije mora da bude na najvišem mogućem nivou, jer imamo isti cilj, a to je da iznedrimo što više takmičara koji će Srbiju predstavljati na najprestižnijim evropskim i svetskim takmičenjima.

  Samo vrhunskim rezultatima možemo da dođemo do interesovanja mladih za ovaj sport i da pronađu uzor u našim najuspešnijim sportistima kao što su Nevena Ignjatović, Marko Vukićević i Matija Milenković, naglasio je na konferenciji za medije Dejan Ćika, direktor Skijališta Srbije i tom prilikom naglasio da Skijališta Srbije nastavljaju da pružaju podrški granskom savezu i dalje, kroz obezbeđivanje besplatnog korišćenja terena za organizaciju treninga i takmičenja u našim ski centrima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE