Železara "jača" od PANDEMIJE, neće tražiti POMOĆ države

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Železara “jača” od PANDEMIJE, neće tražiti POMOĆ države

  Uprkos vanrednom stanju, u smederevskoj železari nesmetano rade obe visoke peći i ispunjava se proizvodni plan za 2020. godinu, potvrdio je za Politiku izvršni direktor za proizvodnju i komandant kriznog štaba u železari HBIS, Vladan Mihailović .

  Korona nije omela najveću fabriku u Smederevu da, poput mnogih, smanji ili obustavi proizvodnju. Naprotiv, i sa manjim brojem radnika nastavili su starim tempom. Od 5.208 zaposlenih, 3.113 svakodnevno radi, a više od 500 radnika radi u drugačijem režimu.

  “Zbog epidemije smo sproveli optimizaciju zaposlenih i trenutno je 1.520 van fabrike po raznim osnovama. Osim toga, svakodnevno imamo 575 smenskih radnika manje, tako što sada umesto osam rade po 12 sati, pa nam umesto jedne odmaraju dve brigade. Ti radnici, umesto 21 dan rade 15 dana mesečno.”

  Cilj nam je da bude što manje ljudi u fabrici, a da opet ostvarimo planove u proizvodnji, objašnjava Mihailović.

  Prema njegovim rečima, trenutno su 52 radnika u samoizolaciji zbog kontakata sa zaraženom osobom ili sa onima za koje se sumnja da je obolelo.

  Na pitanje da li je tačno da su u autobusima koji prevoze njihove radnike velike gužve uprkos merama vlade, kaže da je tako bilo samo u početku dok još nisu smanjili broj zaposlenih, te da je sada situacija bolja i broj polazaka je povećan.

  U fabrici se sprovode sve mere prevencije. Na ulazu se radnicima meri temperatura, nose se zaštitne maske, a u pogonima gde je povećana koncentracija prašine, zaposleni imaju specijalne respiratorne maske.

  Mihailović kaže i da se planovi ostvaruju, kao i da nema gubitaka usled aktuelne krize.

  “Imamo zalihe sirovina, obezbeđene kupce koje servisiramo, održavamo proizvodnju i ne očekujem da ćemo imati negativan uticaj zbog virusa korona. Sa državom radimo na partnerskom nivou i ne mislim da imamo potrebu da tražimo bilo kakvu pomoć, zaključio je Mihailović.

  Izvor: Politika

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE