ZABRANJEN još jedan spot, ovoga puta OPOZICIONI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ZABRANJEN još jedan spot, ovoga puta OPOZICIONI

  Regulatorno telo za elekronske medije (REM) zabranilo je emitovanje spota koji poziva na bojkot izbora “Jedini način da ne glasaš za Vučića je da ne glasaš”, jer je u suprotnosti sa Zakonom o oglašavanju.

  Nakon traženja mišljenja udruženja građana “CRTA” o oglasnim porukama tokom izborne kampanje, REM je utvrdio da se od 9. juna 2020. godine na TV N1 i Nova S emituju političke poruke u kojima se poziva na bojkot izbora, koje nisu u skladu sa članovima 8. i 15. Zakona o oglašavanju, piše u saopštenju.

  Kako se navodi, Zakonom o oglašavanju zabranjeno je da oglasna poruka, neposredno ili posredno, podstiče diskriminaciju po bilo kom osnovu, a posebno po osnovu uverenja, nacionalne, etničke, verske, rodne ili rasne pripadnosti, političkog, seksualnog ili drugog opredeljenja, društvenog porekla, imovinskog stanja, kulture, jezika, starosti, ili psihičkog ili fizičkog invaliditeta”.

  Ističe se da je Zakonom o oglašavanju predviđeno da se oglasna poruka ne može objaviti bez pristanka “lica na koje se lično dobro odnosi”, ako oglasna poruka “sadrži lično dobro na osnovu kojeg se može utvrditi ili prepoznati identitet”.

  “Obaveštaju se svi pružaoci medijskih usluga da odmah obustave emitovanje navedenih političkih oglasnih poruka, a da će svako dalje emitovanje predstavljati osnov za izricanje mera u skladu Zakonom o elektronskim medijima”, saopštio je REM.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/cim-je-zabranjen-sporan-spot-sns-vec-ima-novi-video/

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE