Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ugroženim firmama POVOLJNI krediti za SPAS od koronakrize

  Malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima turizma, ugostiteljstva i putničkog saobraćaja, najviše pogođenim pandemijom, biće iz Fonda za razvoj dostupni povoljni krediti za likvidnost i obrtna sredstva, dogovoreno je na drugom sektorskom sastanku u Privrednoj komori Srbije (PKS).

  Na sastanku na kojem su bili ministar finansija Srbije Siniša Mali i predstavnici privrede iz tih sektora, predsednik PKS Marko Čadež je ukazao na neophodnost što bržeg sprovođenja mera da bi se privreda oporavila i nastavila poslovanje, saopštila je PKS.

  Kriterijume za kredite su nadležnim ministarstvima predložili predstavnici privrede preko PKS.

  Predviđeni su krediti do pet godina koji uključuju grejs period do dve godine i rok otplate do tri godine, kamatna stopa je jedan odsto godišnje, a odobravaju se i vraćaju u dinarima.

  Maksimalan iznos kredita za preduzetnike i mikro pravna lica je 20 miliona dinara, što je udvostručen iznos, za mala preduzeća do 80 miliona dinara, a za srednje firme do 180 miliona dinara.

  U zavisnosti od iznosa kredita, korisnici dostavljaju različita sredstva obezbeđenja.

  Na sastanku je dogovoreno da predstavnici sektorskih udruženja PKS, privrednici, predstavnici Fonda za razvoj, ministarstava finansija, turizma i privrede utvrde precizne kriterijume za podnošenje zahteva za taj vid podrške.

  Na sastanku u PKS su bili predstavnici ministarstva, udruženja turističkih agencija, hotelijera, organizatora događaja i prevoznika putnika.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/srpskom-turizmu-samo-krediti-visi-vise-od-2-000-radnih-mesta/

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE