U srpski parlament stiže predlog da NEPUŠAČI odmaraju duže?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U srpski parlament stiže predlog da NEPUŠAČI odmaraju duže?

  Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je da će predložiti parlamentu izmene Zakona o radu, kojima će poslodavcima biti omogućeno da radnicima koji ne puše odobre više dana godišnjeg odmora od propisanog, po uzoru na kompanije u Ujedinjenom Kraljevstvu i Japanu.

  Kako se navodi u saopštenju, predsednik POKS Žika Gojković kazao je da nepušače treba dodatno nagraditi, jer “kada se izračunaju sve pauze za cigarete, nepušači tokom godine rade šest dana više od pušača”.

  “Pojedine kompanije u Japanu i Ujedinjenom Kraljevstvu su to uvidele i dale nepušačima od četiri do šest dana godišnjeg odmora više. Iskustvo je pokazalo da je to dalo odlične efekte, jer su nepušači ovu meru nagradili povećanom produktivnošću u radu, a odredjeni procenat pušača je prestao sa tom lošom navikom jer im više znače slobodni dani”, naveo je Gojković u pisanoj izjavi.

  Dodao je da ta praksa postoji već godinama u ove dve monarhije, kao i da u čitavom svetu postaje popularna podsticajna mera.

  https://www.bizlife.rs/lifestyle/afterhour/izracunali-koliko-traju-pus-pauze-i-nagradili-nepusace-duzim-odmorom/

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Vlada

   privatna novosadska firma u kojoj radim ima 1 dan više godišnjeg odmora za nepušače. isto kao i dva dana za dobrovoljno davanje krvi

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE