Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tanja Miščević NIJE VIŠE šef pregovaračkog tima sa EU

  Šefica tima Srbije za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji Tanja Miščević povlači se sa te funkcije, saznaje Danas nezvanično od predstavnika diplomatskih krugova.

  Izvori lista tvrde da je zvanični Beograd uvažio ostavku Tanje Miščević i da bi u narednih nekoliko dana trebalo da bude obelodanjeno ko će je zameniti na dosadašnjoj poziciji.

  Koordinatorka Nacionalnog konventa o EU Nataša Dragojlović je u na svom Tviter nalogu objavila da je to telo imalo poslednji zvanični sastanak sa aktuelnom šeficom pregovaračkog tima.

  Dragojlović je izrazila zahvalnost Miščević na „profesionalnosti i posvećenosti procesu integracija i zajedničkoj borbi za Srbiju u EU“.

  Tanja Miščević slovi za jednog od najvećeg stručnjaka za evropske integracije u Srbiji i šire.

  Tokom dosadašnje karijere bila je, između ostalog, profesorica na beogradskom Fakultetu političkih nauka i predvodila je Kancelariju za pridruživanje Srbije EU.

  Miščević je bila i članica vladinog pregovaračkog tima za pregovore o zaključenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i na čelu pregovaračkog tima Vlade za zaključenje Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma o readmisiji između Srbije i EU.

  Vlada Srbije imenovala ju je za šeficu tima za vođenje pregovora sa EU u septembru 2013.

  Izvor: Danas

  Foto: Medija Centar

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE