Šta se nauči kada doživite kliničku smrt: OPTIMIZAM je SUPERMOĆ

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta se nauči kada doživite kliničku smrt: OPTIMIZAM je SUPERMOĆ

  Met Polson je osnivač i direktor kompanije Omaze i u junu 2018. godine doživeo je kliničku smrt. Rođen je sa ozbiljnim stomačnim problemom, koji se tokom života iskomplikovao i doveo ga je još jednom do operacione sale.

  Doktori su nakon operacije pokušali da ga reanimiraju, a aparati su pokazivali ravnu liniju ČETIRI minuta. U bolničkoj sobi bili su prisutni i njegovi roditelji.

  Evo šta je Met naučio iz ovog iskustva:

  Delite ljubav kad god imate prilike za to

  Tokom svih ovih dešavanja, imao sam iskustvo „vraćanja u svet živih“. Budisti govore o stanju svesti gde vaš ego „nestaje“ i osećate se potpuno ujedinjeni sa celokupnom energijom svuda. Istovremeno postajete i kap u okeanu i ceo okean. „Taj osećaj potpune povezanosti je najbolji način kako mogu opisati svoje iskustvo“, rekao je Met za Inc.com.

  Mogao sam da „osetim i vidim“ kako me ljubav porodice i prijatelja vraća nazad. Sada sam više svestan onoga što ne znam, ali znam sledeće: da nije bilo njih, ja ne bih bio ovde.

  Pažljivo slušanje kolege koji ima problem ili osmeh upućen strancu može da im poboljša dan. Davanje i darivanje može da poboljša i vaš dan, pogotovo kada ste neraspoloženi.

  Optimizam je SUPERMOĆ

  Nekada sam mislio da je optimizam binarni koncept – ili ste optimista ili pesimista. Sada shvatam da je to veština koja zahteva praksu. Dobra vest je da svi imamo sposobnost da iskoristimo tu moć. Baš kao što ratnik uči svoj zanat u borbi, veštine optimizma se najbolje mogu naučiti u nevoljama.

  Imamo dva izbora kada se suočavamo sa nevoljama: POVLAČENJE ili RAST. Možemo dozvoliti da zbog straha od potencijalnog bola zaključimo da se neke stvari ne mogu uraditi. Ili, kako piše u Starom zavetu: „možemo se radovati svojim patnjama znajući da patnja proizvodi izdržljivost, izdržljivost proizvodi karakter, a karakter proizvodi nadu“. A naš kapacitet za optimizam je jednostavno funkcija nade, odlučnosti i znanja.

  Izvor: BIZLife/Inc.com

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE