Srpski ambasador u Podgorici NAS ZOVE u Crnu Goru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski ambasador u Podgorici NAS ZOVE u Crnu Goru

  Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović pozvao je građane Srbije da “u skladu sa preporukama zdravstvenih vlasti dve države” dođu u Crnu Goru i Budvu na letovanje.

  Božović je posetio Opštinu Budva i razgovarao sa gradonačelnikom Markom Carevićem.

  Prema rečima Božovića, gradska uprava Budve zahteva da se što pre omoguće olakšice za dolazak kako radne snage iz Srbije za pripremu sezone, tako i gostiju.

  Božović je kazao da je Ambasada Srbije u kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova Crne Gore o relaksaciji recipročnih mera.

  “Predlažemo da vlasnici poljoprivrednog zemljišta sa obe strane granice budu izuzeti od tih mera, kao i ljudi koji imaju stalno zaposlenje u jednoj od država. Takođe, u dogovoru sa privrednim komorama i nadležnim institucijama mi ćemo pomoći da se iznađe rešenje za angažovanje radne snage”, naveo je on.

  Dodao je da je Srbija već dogovorila povlašćeni, prioritetni prelazak sa Mađarskom, Bugarskom, da je u pregovorima sa BiH, te da mu je naloženo da sa Crnom Gorom “pronađe rešenje za konkretne probleme ljudi”.

  Gradonačelnik Budve Marko Carević pozvao je vlade Srbije i Crne Gore da “nađu zajedničko rešenje i najjednostvaniji mogući model za što lakše komunikacije i kretanje, kako sezonske radne snage, tako i turista”.

  On je pozvao građane Srbije da dođu na crnogorsko primorje. Hoteli, restorani i plaže u Crnoj Gori trebalo bi da budu otvoreni od 18. maja.

  https://www.bizlife.rs/putovanja/cg-se-sprema-za-leto-premijer-pominje-coronafree-destinaciju/

  Sa druge strane, iz Ministarstva turizma Srbije najavljuju da će ovogodišnja turistička sezona u Srbiji biti okrenuta pre svega domaćim turistima.

  Građani Srbije će od srede moći da se prijavljuju za 400.000 novih vaučera, koje je moguće iskoristiti do 20. novembra ove godine.

  Izvor: CdM,BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE