Šestogodišnja JUTJUBERKA kupila ZGRADU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šestogodišnja JUTJUBERKA kupila ZGRADU

  Popularna šestogodišnja jutjuberka iz Južne Koreje, koja zarađuje bogatstvo na ovoj platformi, kupila je za osam miliona dolara stambenu zgradu u Seulu, u predgrađu Gangam 3, preko firme koja je registrovana na njene roditelje.

  Mala Boram, internet zvezda, zarađuje tri i po miliona dolara mesečno od svoja dva kanala na Jutjubu – “Boram tjub vloga” koji ima 17,5 miliona pretplatnika i “Boram tjub toj rivju” koji ima još 13,6 miliona obožavalaca.

  Oba kanala koja vodi šestogodišnja Boram su namenjena deci. Vlog stranica prati njen svakodnevni život, a na drugom promoviše igračke. Jedan od njenih video-zapisa viđen je preko 376 miliona puta, što je čini jednom od najpopularnijih korejskih jutjubera.

  Međutim, nisu svi oduševljeni njenim Jutjub objavama. Dobrotvorna organizacija “Save the Children” prijavila je neke od video-snimaka policiji zbog zabrinuta za njenu bezbednost. U jednoj od objava Boram krade novac iz roditeljskog novčanika, u drugom sama vozi automobil, dok se u jednom pretvara kao da se porađa.

  Iz organizacije su podneli tužbu 2017. godine tvrdeći da su Boramini roditelji “ostvarivali finansijsku dobit tako što su dete terali da radi stvari koje joj mogu naneti mentalni bol i distribuirali video-sadržaj koji može da bude uznemirujući za javnost i može negativno da utiče na maloletne gledaoce”.

  Sud je presudio da se Boramini roditelji upute na obuku i u savetovalište za roditelje koji zlostavljaju decu.

  Zabrinutost javnosti zbog roditelja koji koriste svoju decu i zarađuju od video-snimaka koje objavljuju na Jutjubu sve je veća i slučaj šestogodišnje Boram nije jedini.

  Već je bilo slučajeva da su roditelji optuženi za zanemarivanje, a bračnom paru iz Merilenda je oduzeto starateljsvto nad decom i ugašen kanal.

  U zvaničnom saopštenju Jutjuba stoji da su neprihvatljivi sadržaji koji ugrožavaju decu. “Radili smo zajedno sa stručnjacima koji se bave bezbednošću dece. Uklanjamo sve kanale koji se ne pridržavaju naših Uslova za pružanje usluga”, tvrde iz ove kompanije.

  Izvor: RTS, agencije

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE