Sećate se KOZE gradonačelnika? Sad ima i protivkandidate - dva PSA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sećate se KOZE gradonačelnika? Sad ima i protivkandidate – dva PSA

  Posle godinu dana na mestu gradonačelnika, pozicija koze Linkolna je ugrožena, jer ima čak dva protivkandidata, od kojih su oba istaknuti članovi tamošnje zajednice.

  Kandidati koji se takmiče za mesto gradonačelnika Fer Hejvena, malog grada u Vermontu ne moraju biti članovi političke stranke, jer od marta 2019. godine životinje mogu zauzeti ovaj položaj. Trenutno je na funkciji gradonačelnika Fair Havena trogodišnja koza Lincoln, a sada će joj protivkandidati na izborima biti dva psa, piše CNN.

  Koza Linkoln je pre godinu dana za ovo mesto izabrana kako bi se lakše prikupila sredstva za izgradnju školskog igrališta. Njene poslove obavlja gradski upravnik .

  “Potrebno je uložiti pet dolara da bi vaš ljubimac mogao učestvovati u izborima za gradonačelnika. Svaki stanovnik Fer Hejvena može predložiti svog. Na dan izbora od glasača tražimo donacije, ali oni ih ne moraju dati, a sa svakom donacijom malo smo bliži cilju”, kaže gradski upravnik Džo Ganter.

  Njihov cilj je skupiti 80.000 dolara, a tamošnji šef policije Bil Hamfriz se nada da će njihov policijski pas Semi svojom kandidaturom pomoći u prikupljanju sredstava.

  “Linkoln je učinila sjajan posao. Dobro je predstavljala zajednicu, pa smo mislili da bi bila dobra ideja izazvati je da se kandiduje i ove godine kako bismo videli možemo li da je pobedimo”, rekao je Hamfriz.

  U martu 2019. koza Linkoln je došla na mesto gradonačelnika sa samo tri glasa, a ove godine izbori bi mogli biti napetiji. Naime, nedavno se pojavio i treći kandidat, Marfi, Cavalier King Charles španijel, star tri godine.

  Ovaj pas je sertifkovani terapijski pas koji posećuje staračke domove, bolnicu u Fer Hejvenu i tamošnju srednju školu, gde je pomogao u pokretanju programa “Čitanje sa psima”.

  Izbori su dogovoreni za 3. mart, a grad je do sada skupio 800 dolara za izgradnju igrališta.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE