Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SAMOSTAN osmislio kako da MIMO ZAKONA zaradi od parkinga

  Jedan samostan u Hrvatskoj uveo je novost na tržištu usluga parkiranja, osmislivši „originalan“ način naplate vozačima koji žele da ostave automobil u dvorištu samostana.

  Naime, u dvorištu pulskog samostana sv. Franje, u koje se ulazi iz Ulice Castropola u starom gradu, parkiranje ne plaća SMS ili kovanicama na automatu.

  Pulski franjevci su se dosetili da parkiranje naplaćuju, kako oni kažu, milostinjom, piše Glas Istre.

  Jer, ipak je reč o ilegalnom parkiralištu pa bi izdavanje računa predstavljalo dokaz da se ljudi iz Crkve bave nezakonitim radnjama.

  Ne zna se tačno kada je samostan pokrenuo biznis s parkiranjem, ali neki korisnici njihovih usluga pričaju da plaćaju 500 kuna mesečno za rezervisano mesto u dvorištu, koje se, zajedno sa samostanom, prostire na gotovo 5.000 kvadrata.

  Na ilegalnom parkingu trenutno je nešto više od 50 automobila, dosta njih sa stranim registarskim oznakama, ali je nejasno koliko ih pripada onima koji žive i rade u samostanu.

  Ako se uzme da je cena od 500 kuna mesečno podjednaka za sve korisnike, kojih je, recimo, 50, dolazi se do toga da samostan prihoduje čistih 25.000 kuna mesečno, odnosno 300.000 godišnje, što je oko 40.000 evra.

  Izvor: Novac.hr

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE