Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rekordna KAZNA za Britiš ervejz

  Aviokompanija Britiš ervejz moraće da plati rekordnu kaznu od 183 miliona funti, zbog kršenja novog evropskog zakona o podacima (GDPR), javlja BBC.

  Kancelarija komesara za informacije kaznila je Britiš ervejz jer nisu uspeli da zaštite podatke oko pola miliona veb korisnika, koji su „skrenuti“ na prevarantski sajt, gde su im ukradeni podaci.

  Kancelarija veruje da je taj proces počeo u junu 2018. godine i uključuje krađu imena, imejl adresa i informacija o kreditnim karticama korisnika.

  „Zato je zakon jasan – kada su vam povereni lični podaci, morate ih čuvati. Oni koji to ne učine, suočiće se sa ozbiljnom kontrolom kancelarije koju vodim kako bismo se uverili da su preduzeli odgovarajuće mere i zaštitili osnovna prava privatnosti“, poručila je komesar za informacije Elizabet Denam.

  Direktor Britiš ervejza Aleks Kruz rekao je da je kompanija „iznenađena i razočarana“ presudom, prenosi BBC, dok je izvršni direktor sestrinske kompanije IAG Vili Volš najavio žalbu.

  Zakon o zaštiti podataka (GDPR) stupio je na snagu prošle godine i nameće oštre kazne za kompanije koje ne štite podatke svojih korisnika.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE